• {image:text}

  Kesärullat graavilohella ja maapähkinävoidipillä

  Kesärulla on mainio syötävä, sillä se on täysin muokattavissa omien mieltymysten mukaan. Täytteenä voi käyttää esim. riisiä, riisinuudeleita, quinoaa, kalaa, katkaravunpyrstöjä, tofua, lihaa, broileria, soijasuikaleita tai kanamunaa. Näiden lisäksi lähes kaikki lehtivihannekset, vihannekset, hedelmät ja jopa osa marjoista sopivat rulliin. Kesärulla on raikas ja kevyt ruoka helteisenä päivänä ja helppo ottaa mukaan vaikka piknikille. Ystävien kesken ilta myös vierähtää mukavasti rullia tehden ja maailmaa parannellen. Lapsillekin maistuu, varsinkin kun saavat itse valita omat täytteet.

  Lue lisää
  Julkaistu 24.06.2019
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin
 • {image:text}

  Sienisalaatti tateista - maukas ja helppo ohje

  Tänä syksynä on tullut kerättyä ihan kivasti sieniä; karvarouskujen lisäksi herkkutatteja, punikkitatteja ja voitatteja on löytynyt ihan kiitettävä määrä. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat mielestäni herkkua, pidän siitä kun malto on kiinteä ja lihaisa. Suurin osa herkkutateista meni pakkaseen (herkkutatin voi pakastaa tuoreena, kunhan sen ensin viipaloi), sillä sienikastikkeet yms. alkavat tulla pian korvista ulos. Sienisalaattia tosin teki mieli, sitä en ole koskaan ennen tehnyt.

  Lue lisää
  Julkaistu 20.09.2018
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin
 • {image:text}

  Nokkosten ryöppäys ja maistuvat nokkosletut

  Nokkosletut ovat herkullisia eikä nokkosten kerääminenkään ole hankalaa. Tätä terveellistä ja ravitsevaa villiyrttiähän kasvaa suomalaisten pihojen joka nurkassa, joten sitä kannattaa todellakin hyödyntää ruoanlaitossa. Tässä ohje nokkosten käsittelyyn ja ryöppäämiseen, sekä aivan ihana nokkoslettuohje.

  Lue lisää
  Julkaistu 18.06.2017
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin
 • {image:text}

  Rouheiset porkkanasämpylät

  Nostin viikonloppuna porkkanat maasta, ja halusin käyttää osan leivontaan. Porkkanakakkua vai sämpylöitä? Mies äänesti sämpylöitä (yllätys yllätys), ja niin otin puhelimen kouraan ja rupesin selaamaan Googlesta hyvää porkkanasämpyläohjetta. En löytänyt ihan mieleistä, joten sovelsin. Mielestäni kotitekoiset sämpylät ovat parhaita rouheisina, joten minulla on tapana sekoitella eri jauhoja, ja lisäillä siemeniä antamaan suutuntumaa ja makua. Meillä on kotona jauhokopissa semmoinen "terveyskori", joka pursuaa erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä. Aina kun leivon tai teen smoothieta tai muuta, otan korin esille ja lisäilen sieltä sopivia aineksia joukkoon.

   

  Lue lisää
  Julkaistu 03.10.2016
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin
 • {image:text}

  Ai siis mikä Lingongott?

  Olisinko ollut ekalla luokalla, niin opettajamme oli järjestänyt niin, että luokkamme sai olla koulun keittiössä kokkailemassa. Tämä on muodostunut rakkaaksi muistoksi, koska olihan se nyt niin siistiä silloin seitsemänvuotiaana saada tehdä jotain semmoista! No, ei me ehkä varsinaisesti kokkailtu mitään haastavaa tai erikoista, mutta silti. Teimme Lingongottia, eli suomeksi Puolukkahyvää, ja se on mielestäni edelleen parasta mitä puolukasta voi tehdä!

  Lue lisää
  Julkaistu 20.09.2016
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin
 • {image:text}

  Mäti on arvokas herkku

  Kalojen mäti on parhaimmillaan muutamia viikkoja ennen kutuhetkeä. Hedelmöittymisvalmis mäti imee itseensä vettä ja se kannattaakin käyttää heti tuoreeltaan.

   

  Lue lisää
  Julkaistu 13.09.2016
  Ruokaa omasta maasta, omin käsin