Talvikalastus

Talvikalastus

Talvikalastus tarjoaa upean mahdollisuuden nauttia luonnosta ja kalastuksesta vuoden ympäri. Talviolosuhteissa kalastaminen vaatii kuitenkin kunnolliset ja toimivat varusteet, jotta kalastuskokemuksesta tulee mieluisa. Kivikankaan verkkokaupasta löydät kaikki oikeat välineet talvikalastukseen, kuten jääsahat, uittotarvikkeet ja kotimaiset kairat.  

Tutustu valikoimaamme! 

Jääkaira on pilkkijän pakollinen varuste 

Pilkkiminen on Suomessa jokamiehenoikeus eikä siihen tarvita erillistä kalastuslupaa. Jäälle ei kuitenkaan kannatta lähteä ilman asianmukaisia varusteita, kuten lämpimiä vaatteita tai laadukasta jääkairaa. Verkkokaupastamme löydät laadukkaat, kotimaiset Heinola jääkairat vaativaankin käyttöön. Kairoja on saatavilla erilaisilla terillä ja eri kokoisina. Lisäksi osassa malleissa on taittuva varsi, mikä helpottaa kairan kuljettamista. Osan jääkairoista voi liittää akkuporakoneeseen, jolloin kairaamiseen ei tarvita juurikaan fyysistä voimaa. Joissakin kairamalleissa on vaihdettava terä, jonka ansiosta kairan käyttöikää voi pidentää huomattavasti.  

Muita pilkkijän varusteita ovat mm. pilkkivapajäänaskalit ja kenkien liukuesteet, pilkit, ketjut ja värikoukut sekä talvikalastukseen soveltuvat asut

Jääsahalla sahaat paksunkin jään  

Kalaverkot on helppo laskea jään alle joko pilkkireiästä tai jääsahalla tehdystä avannosta. Jääsaha on avannon leikkaamiseen erinomainen, koska se pureutuu jäähän tehokkaasti ja sillä on helppo leikata paksuakin jäätä.  

Kotimaisen LAXSTRÖM-jääsahan terä on valmistettu notkeasta ja vääntöä kestävästä erikoisteräksestä, joka on sinkitty ruostumisen estämiseksi. Jääsahan terävän kärjen avulla lähtöreiän tekeminen olisi helppoja, eikä erillistä tuuraa tarvita. Taittuvan puuvarren ansiosta jääsahaa on myös helppo kuljettaa mukana, esimerkiksi ahkiossa tai reppuun kiinnitettynä.  

Kivikankaalta myös uittotarvikkeet talvikalastukseen 

Kun jäähän tehty reikä on valmis, lasket verkot helposti jään alle uittolaitteen avulla. Jääraketti-uittolaitteen avulla uitat narun jään alle haluttuun suuntaan jopa 60 metrin pituudelle reiästä. Kotimainen Härveli-uittolaite on taas ammattikalastajien suosikki, mutta yhä suositumpi myös harrastekalastajien keskuudessa. Molemmat uittolaitteet ovat laadukkaita talvikalastajan välineitä. 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: