Köydet ja kohot

Köydet ja kohot

Naruja, köysiä ja kohoja käytetään lukemattomissa eri tarkoituksissa kalastuksessa ja veneilyssä. Köysimateriaalien ominaisuuksissa on eroavuuksia ja siksi narut ja köydet on hyvä valita niiden käyttötarkoituksen mukaan. Kohojen tarkoituksena on säädellä pyydysmerkintöjä ja kelluvuusominaisuuksia, mutta niidenkin ominaisuuksissa on hienoisia eroja.  

Kivikankaan verkkokaupasta löydät useisiin eri käyttötarkoituksiin soveltuvia köysi-, naru- ja kohovaihtoehtoja. Tutustu valikoimaamme! 

Valitse köyden tai narun materiaali käyttötarkoituksen mukaan 

Erilaisia köysiä ja naruja voi käyttää kalastuksessa hyvinkin monipuolisesti. On kuitenkin tärkeää valita oikeantyyppinen naru tai köysi, jotta se palvelee käyttötarkoitustaan erinomaisesti. Esimerkiksi polyeteeninarua tai -köyttä voi käyttää kaikenlaiseen kalastukseen, kuten kalaviljelyyn ja pyydyksiin. Liukaspintaisena materiaalina se on myös erinomainen verkonvetonaru talvella. Vahvaa nailonköyttä käytetään niin ikään myös yleisköytenä moneen eri käyttötarkoitukseen. Ankkuri- ja veneköydeksi taas soveltuu parhaiten polypropeenista valmistettu köysi, joka on erittäin vahva ja kestää erilaisia sääolosuhteita. Lisäksi materiaaleista löytyy polysteel ja Danline, jotka soveltuvat pitkäaikaiseen käyttöön, koska ne ovat ominaisuuksiltaan hyvin UV-säteilyä ja kulutusta kestäviä.  

Kohot soveltuvat mm. pyydysmerkintään ja kelluvuuden säätelyyn 

Kohot ovat olennainen osa kalastusta ja niitä käytetään mm. pyydysmerkintöjen ja kelluvuusominaisuuksien säätelyyn.  

Kohoja on erilaisia muotoja ja materiaaleja, jotka toimivat eri tavoin käyttötarkoituksen mukaan. PVC-koho on kovapintainen ja kestävä koho, jota käytetään erityisesti pintaverkoissa, rysissä ja nuotissa. Sen ominaisuuksiin kuuluvat mm. hyvä öljyn-, iskun- ja hankauksenkestävyys. Suurempia PVC-kohoja käytetään paljon pyydysmerkkien kohoina. Polyeteenikohot ja polystyreenistä valmistetut EPS-kohot ovat molemmat kestäviä ja pitkäikäisiä kohoja, joita käytetään mm. pintaverkoissa. Valikoimastamme löytyy erikokoisia ja erimuotoisia kohoja, jotta voit valita parhaiten tarpeisiisi sopivan. 

Valitse tuoteryhmä