Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset
 

Onko sokkeli pakollinen hankinta?

Sokkeli eli valmis metalliperustus on helpoin tapa ankkuroida kasvihuone maahan ja on valmiiksi oikeilla mitoilla. Välttämätön se ei ole ja siksi myydäänkin yleensä lisävarusteena. Myös muita hyviä tapoja toteuttaa kasvihuoneen perustus on, näistä esimerkkejä tässä: Perustusvaihtoehtoja (pdf)

Voiko puuta käyttää perustuksissa?

Perustuksissa voi käyttää nykyään kuluttajille myytävää painekyllästettyä (A tai AB-luokiteltua) puuta tai lämpökäsiteltyä puuta. Käsittelemätön puu ei kestä pitkäaikaista käyttöä, varsinkaan maakosketuksessa.

Mitä eroa on eri malleilla ja merkeillä. Miksi samankokoinen (neliömäärä) huone maksaa toisessa mallissa niin paljon enemmän?

Kun vertaa eri valmistajien huoneita, hintaeroja löytyy aina. Hinta riippuu yleensä laadusta. Hintaeroihin vaikuttaa esim.: runkoprofiilien paksuus/vahvuus, kennolevyjen laatu, onko huoneessa tavallinen lasi vai karkaistu turvalasi ja varustelutaso; onko huoneessa esim. räystäskourut, lukollinen ovi, jne.

Tarvitsenko rakennusluvan kasvihuoneelle?

Lupakäytännöt vaihtelevat kunnittain ja kannattaa varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta. Yleensä harrastelijakasvihuone ei tarvitse lupaa tai toimenpideilmoitus on riittävä. Liian lähelle naapuria ei saa myöskään rakentaa, joten kannattaa aina sopia asiasta myös naapurin kanssa.

Saako kasvihuoneen omilla mitoilla?

Ei saa. Kasvihuoneita ei tehdä mittatilaustyönä, vaan valmiit mallit tulevat suoraan valmistajalta.

Mitä eroa on laseilla/kennolevyillä (tai toisten valmistajien muovikatteilla...)?

On olemassa tavallista lasia ja karkaistua turvalasia. Tavallinen lasi hajoaa viiltäviksi sirpaleiksi hajotessaan. Karkaistu turvalasi kestää iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja monikertaisesti tavalliseen lasiin verrattuna ja vaatii hajotakseen voimakkaan terävän piikkimäisen iskun. Turvalasi on siis monta kertaa vahvempaa kuin tavallinen kasvihuonelasi, ja vahingon sattuessa se hajoaa pieneksi lasimurskaksi joka ei aiheuta viiltohaavoja. Kennolevyissä voi olla suuriakin eroja, laadusta ja hinnasta riippuen. Halvat/huonot kennolevyt saattavat haurastua ja harmaantua jo parin vuoden käytön jälkeen. Laadukkaissa kennolevyissä on ulospäin tulevalla puolella UV-suoja, joka estää levyn haurastumisen. Hintaan vaikuttaa lisäksi kennolevyn paksuus.

Jossain muussa maassa sama tuote on halvempi, miksi tilaisin Suomesta?

Kivikangas Oy on perheyhtiö, jonka omistus, työntekijät ja kotipaikka ovat Suomessa. Kaikkiin hintoihimme sisältyy Suomen arvonlisävero (24%). Ulkomailta hankittaessa kuljetuskustannukset isoissa, herkästi rikkoutuvissa lähetyksissä voivat olla suuria ja yllätyksiä voi tulla esimerkiksi kuljetusvaurion sattuessa. Kun hankkii kasvihuoneen luotettavalta toimittajalta, voi olla huoleton myös maahantuojan takuun toiminnasta ja varaosien saannista myös vuosiksi eteenpäin. Pitkän kokemuksemme perusteella tunnemme myös tuotteemme ja voimme tarjota asiakkaillemme tukea hankinnan ja käyttöönoton yhteydessä molemmilla kotimaisilla kielillä. Valitettavasti emme voi vastata puutteista tai takuuasioista, jos kasvihuone ei ole hankittu meidän kauttamme.

Voiko kasvihuoneen pystyttää itse, kauanko siihen menee?

Kasvihuoneet on tarkoitettu pystytettäväksi tee-se-itse periaateella. Toimituksen mukana seuraa pystytysohje, johon kannattaa perehtyä hyvin jo etukäteen. Perustus kannattaa suunnitella ja tehdä ensiksi valmiiksi ja koota kasvihuoneen runko erikseen ja kiinnittää koottuna (ennen laseja) perustukseen. Tarkkaa aikamäärää kasvihuoneen pystytykseen on vaikea sanoa, riippuu mallista ja kasaajan taidoista. Nyrkkisääntönä perusmallin kasvihuoneen pystytykselle voisi olla 1 miestyöpäivä perustukselle + 2 miestyöpäivää itse kasvihuoneen kokoamiselle. Varaa aikaa reilusti; hyvä vinkki on tehdä perustustyöt valmiiksi jo syksyllä tai vaikka koko kasvihuonekin, keväällä on puutarhurilla kova kiire päästä itse asiaan.

Paljonko kasvihuoneen kotiinkuljetus maksaa?

Ellei muuta mainita, verkkokaupasta tilatun kasvihuoneen rahtimaksu (Suomessa) on 69 euroa, huonekoosta riippumatta.

Mikä on kasvihuoneiden toimitusaika?

Kasvihuonerahtien toimitusaika n. 1 viikko, huomioithan että ruuhka-aikoina toimitusajat voivat olla ilmoitettua pitempiä.

Miten kotiinkuljetus toimii, voiko saada tarkan toimituspäivän/-ajan?

Tilatessaan voi esittää toivomuksen toimitusajankohdasta, ja pyrimme aina toteuttamaan asiakkaamme toiveet. Valitettavasti ei ole mahdollista luvata 100% varmasti milloin lähetys saapuu perille. Kasvihuonelähetykset toimitetaan kuljetusliikkeen rahtina ja toimitusaika voi vaihdella useita päiviä meistä riippumattomista syistä. Lisäksi ruuhka-aikoina, erityisesti keväällä, toimitusajat joskus voivat hieman venyä. Tämä kannattaa huomioida erityisesti, jos toimitus on tulossa sellaiseen osoitteeseen, jossa ei olla aina paikalla, esimerkiksi kesäasunnolle. Kuljetusliike ottaa yhteyttä ennen toimituksen tuomista asiakkaaseen puhelimitse, jolloin voi kuljettajalle antaa lisäohjeita toimitukseen liittyen. Huomioi myös, että toimitusosoite pitää sijaita paikassa, johon on esteetön pääsy isommallakin kuljetusautolla.

Minkä kokoisissa paketeissa kasvihuone toimitetaan?

Normaalisti toimituksen pisin pakkaus on kasvihuoneen pitkän seinän mittainen. Alumiiniprofiilit sisältävät runkopaketit ovat kuitenkin suhteellisen keveitä, että niiden käsittely onnistuu helposti. Lasilaatikko on yleensä haasteellisin osa toimitusta, koska sisältää särkyvää materiaalia sekä painaa niin paljon että sitä ei voi yleensä kotipihassa enää siirrellä. Kennolevyhuoneissa sitävastoin levypaketit ovat keveitä. Lisätietoa tietyn kasvihuoneen mitoista ja painoista saa kasvihuone(at)kivikangas.fi

Kasvihuoneen vastaanotto, mitä pitää huomioida?

Saapuva lähetys on AINA tarkistettava yhdessä kuljettajan kanssa kuljetusvaurioiden varalta. Lisäksi on syytä varmistua että toimitus vastaa tilausta ja sisältää kaikki rahtiasiakirjassa ilmoitetut kollit. Mahdolliset puutteet ja vauriot on merkittävä rahtikirjaan vastaanoton yhteydessä. Piilevistä vaurioista on ilmoitettava rahdinkuljettajalle 7 päivän sisällä. Älä siis jätä tarkistusta myöhempään ajankohtaan, vaikka kasvihuoneen pystytys olisi tarkoitus tehdä myöhemmin. Toimitamme mahdollisesti puuttuvien tai vaurioituneiden tilalle uudet rahtivapaasti, kunhan on toimittu em. tavalla; kuljetusliikkeet eivät vastaa vahingoista jotka on reklamoitu säädetyn tavan ja ajan jälkeen.

Pitääkö automaattiavaajat ottaa pois talveksi?

Poista automaattiavaajien sylinterit talveksi. Kevätauringon lämmittäessä kasvihuoneen sisälämpötila voi nousta niin korkeaksi että sylinteri avaa luukun, ja jos kattoluukku on jäässä tai lumen alla (ei pääse avautumaan vapaasti), voi sylinteri vahingoittua.

Talvihuolto, mitä pitää huomioida?

Lumi kuuluu poistaa kasvihuoneen katolta. Jos kasvihuoneessa on harjakoriste, varo sitä kun poistat lumet. Halutessasi, voit peittää kasvihuoneen pressulla, joka auttaa lumen ja jään poisliukumista ja pitää huoneen puhtaampana. Poista automaattiavaajien sylinterit talveksi, ja sulje ovet ja luukut kunnolla.
 

Valitse tuoteryhmä