Jigikalastus

Jigikalastus
Jigikalastus on vauhdilla kasvava laji Suomessa ja koko maailmassa, eikä ihme, se on helppoa ja erittäin tehokasta. Jigaaminen on erittäin monipuolista ja jigaamisella voitkin kalastaa lähes kaikkia yleisimpiä kalalajeja suomessa, suosituinta kuitenkin on ahvenen, kuhan ja hauen jigaaminen. Jigikalastuksessa pääsee alkuun ihan muutamalla erilaisella jigillä ja virvelillä. Tästä kategoriasta löydättekin suuren valikoiman erilaisia jigejä. Olemme keskittyneet muutamaan tunnettuun jigivalmistajaan kuten Ruthless Fishing sekä Daiwa, jotka molemmat ovat jigikalastuksen ehdotonta huippua.

Meiltä löydätte myös erilaiset jigipäät ja jigitarvikkeet

Mitä on jigikalastus on?

Jigikalastus on kalastusmenetelmä, jossa kaloja houkutellaan pienellä, usein kirkkaan värisellä keinotekoisella syötillä.

Jigejä käytetään sekä makean että suolaisen veden kalastuksessa, vaikka ne ovatkin yleensä suositumpia suolaisen veden kalastuksessa, koska niiden tehokkuus on lisääntynyt meriympäristössä. Ne ovat usein kirkkaanvärisiä houkutellakseen kaloja – ne ovat on helpompi havaita yöllä tai hämärissä olosuhteissa. Yleisimmät jigityypit ovat painotetut jigit ja muovijigit. Painotettuihin jigeihin on kiinnitetty lyijypaino (yleensä lyijyä tai lyijytinaa), jonka ansiosta ne uppoavat hitaasti, jolloin ne ovat helpommin sellaisten kalojen havaittavissa, jotka ovat aktiivisesti alueella ruokailemassa. Muovijigit ovat vaihtoehtoinen valinta niille, jotka haluavat hallita paremmin vieheen liikkeitä. Jigeihin voidaan syöttää melkein mitä tahansa syöttiä tai vieheitä riippuen siitä, mitä kalalajia yrität pyydystää. Yleisiä syöttejä ovat esimerkiksi leipätaikina, leikattu maissi tai hiutaleet, kalmarin palat ja kokonaiset katkaravun rungot. Jigaus on tehokkainta silloin, kun vesipatsaassa on paljon liikettä (esimerkiksi kalakanta ruokailee) ja kun ulkona on pimeää (erityisesti yöllä). Jiggausta voidaan käyttää myös muiden kuin kalalajien, kuten mustekalan ja kalmarin, pyydystämiseen.

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: