KASVIHUONEET

KASVIHUONEET

Kasvihuoneet ovat ihanteellinen ratkaisu niin kaikille viherpeukaloille kuin innokkaille sisustajillekin, sillä niillä on monia eri käyttötarkoituksia. Kasvihuone voi olla kasvimaan jatke, jossa kasvatetaan tomaatteja, kurkkuja tai eksoottisia kasveja, joita ei muuten lyhyessä kasvukaudessa voitaisi kasvattaa, tai sitä käytetään viihtyisänä ja suojaisana oleskelupaikkana puutarhassa.  

Kivikankaalta saat isot ja pienet kasvihuoneet moneen käyttötarkoitukseen. Tutustu valikoimaamme, josta löydät mm. Halls, Juliana ja ACD kasvihuoneet sekä tarjouspaketit. Sivuiltamme löytyvä kasvihuoneopas auttaa kasvihuoneen hankintaan liittyvissä asioissa. Tilaa verkkokaupastamme – toimitamme kasvihuoneet suoraan kotisi pihalle.  

Kasvihuoneessa viihtyvät myös eksoottisemmat kasvit  

Kasvihuone, ansari, talvipuutarha vai viherhuone – kasvihuoneet tunnetaan perinteisesti monilla eri nimillä. Kasvihuoneen tärkein tehtävä on luoda optimaaliset kasvuolosuhteet kasveille. Siellä voi kasvattaa myös Suomen olosuhteisiin eksoottisemmat kasvit, kuten melonit, viinirypäleet tai chilit.  

Hyvä kasvihuone tarjoaa suojaa sääolosuhteilta, kuten kylmyydeltä ja rankkasateilta, mahdollistaen siten paremman sadon ja kasvien terveen kehityksen. Kasvihuone on usein käyttäjälle myös rentoutumispaikka, jossa mieli lepää kasveja hoidellessa ja omasta sadosta nauttiessa.  

Valikoimastamme löydät eri kokoiset kasvihuoneet, joista valita itsellesi sopivin omien tarpeiden mukaan. Pienet kasvihuoneet ovat noin yhden neliömetrin kokoisia ja soveltuvat erinomaisesti parvekkeella käytettäväksi. Suurimmat ovat noin 25 neliömetriä ja siellä mahtuukin kasvattamaan jo hieman enemmän kasveja tai tilan voi sisustaa kesäkeitaaksi. 

Kasvihuoneen hintaan vaikuttavat useat eri tekijät 

Kasvihuoneen hintaan eniten vaikuttavat tekijät ovat kasvihuoneen laatu ja koko. Laadukkaasta teräksestä tai alumiinista valmistettu runko on kestävä, mutta tavallisesti myös hieman hintavampi. Rungon materiaalin lisäksi hintaan vaikuttaa myös kasvihuoneen katemateriaali. Katemateriaalina voidaan käyttää tavallista lasia, kennolevyä tai karkaistua turvalasia, joka on näistä kolmesta materiaalista hieman kalliimpi. Lisäksi hintaan vaikuttavat myös kasvihuoneessa käytettävät varusteet, kuten ilmanvaihtoluukut, automaattiset kastelujärjestelmät, lämmityselementit sekä muut lisävarusteet. 

Erilaisin lisävarustein teet kasvihuoneesta monipuolisemman ja helpommin hoidettavan. Kasvihuoneeseen kannattaakin hankkia kerralla kaikki tarpeelliset varusteet, mutta harrastuksen voi halutessaan aloittaa myös pikkuhiljaa. Tällöin harrastukseen pääsee käsiksi pienemmällä rahasummalla ja varusteita voi hankkia hiljalleen oman kiinnostuksen ja innostuksen mukaan. Kivikankaan kasvihuoneet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Runkomateriaalit ovat laadukkaita ja meiltä saat kasvihuoneet niin tavallisella lasilla, turvalasilla kuin kennolevyllä varustettuna. Tutustu tarkemmin valikoimaamme! 

Kasvihuoneesta voit tehdä juuri omiin tarpeisiisi sopivan 

Kasvihuoneen valinta lähtee käyttötarkoituksesta ja siihen liittyvistä toiveista. On parempi panostaa heti laadukkaaseen kasvihuoneeseen, jotta harrastuksesta tulee mukava ja pitkäaikainen. Kasvihuoneen materiaalin tulee olla myös Suomen sääolosuhteet kestävä. Valinnassa kannattaa huomioida hyvä ilmanvaihto, jotta kuumalla säällä kasvit eivät paahdu. Riittävä ilmanvaihto onnistuu tuuletusluukkujen ja –ikkunoiden avulla.  

Kasvihuoneen koko on isossa roolissa päätöksenteossa. Mikäli pohdit kahden koon välillä, suosittelemme valitsemaan isomman kasvihuoneen. Harrastusinnostuksen iskiessä kunnolla ei tarvitse olla uusimassa kasvihuonetta heti seuraavana vuonna.  

Kasvihuoneoppaastamme löydät kaiken kasvihuoneen hankintaan, toimitukseen ja asennukseen liittyvän. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: