Kalastuskoukut, leikarit ja painot

Kalastuskoukut, leikarit ja painot
Kalastus on harrastus, joka vaatii paitsi hieman taitoa myös oikeanlaisia varusteita. Tärkeimpiin varusteisiin kuuluvat mm. koukut, leikarit ja painot, joilla jokaisella on oma roolinsa viehe- ja vapakalastuksessa. Kivikankaan verkkokaupasta löydät koukut ja muut tarvikkeet kalastukseen. Tutustu valikoimaamme!

Kalastuskoukkujen käyttötarkoitukset 

Kalastuskoukkuja on erilaisia ja niiden ominaisuudet vaihtelevat eri kalastusmenetelmien kesken. Koukut ovat myös suunniteltu kalalajeihin sopiviksi, joten ei ole aivan sama millaisella koukulla kalasta, jos saalista mielii saada. Tavallisimmin käytettyjä koukkuja ovat peruskoukkumallit sekä 1- ja 3-haarakoukut. Lisäksi valikoimastamme löytyy hauen kalastukseen soveltuvat polvikoukut sekä ruohikkouistimien koukut.  

Yleisimmät koukkutyypit ovat 

  • 1-haarakoukut eli J-koukut muistuttavat j-kirjainta ja ovat ihanteellisia vapakalastukseen, sillä syötin asettaminen koukkuun on helppoa. 1-haarakoukkuja käytetään mm. ahventen kalastukseen.  
  • 3-haarakoukku koostuu kolmesta samasta varresta haarautuvasta koukusta ja ovat yleisiä viehekalastuksessa. Niitä käytetään erityisesti vaappujen kanssa.  

  • Ruohokoukku on suunniteltu käytettäväksi vesialueilla, joissa pohjakasvillisuus on tiheää. Sitä käytetään paljon heittokalastuksessa ja vetouistelussa.  

Perukkeet ja leikarit – pienet, mutta loistavat apuvälineet kalastukseen 

Perukkeet ja leikarit ovat pieniä, mutta tehokkaita tarvikkeita, jotka parantavat kalastuskokemusta. Peruke suojaa siimaa isompien kalojen, kuten hauen hampailta. Leikari taas on hyödyllinen viehekalastuksessa, jossa toistuva heitto ja kelaus voivat kierryttää siimaa. Leikarit auttavat viehettä liikkumaan sujuvammin ja houkuttelemaan kaloja paremmin. 

Oikeanlaisilla perukkeilla ja leikareilla teet kalastuksessa antoisampaa! Verkkokaupastamme löydät kattavan valikoiman tarvikkeita kaikkeen kalastukseen liittyvästä.  
 

Kalastupainoja käytetään apuna pohjaonginnassa ja heittokalastuksessa 

Kalastuspainojen avulla varmistetaan, että syötti uppoaa haluttuun syvyyteen vedessä. Painoja käytetään apuna mm. pohjaonginnassa ja heittokalastuksessa. Halutun mallinen ja kokoinen paino sidotaan siimaan, ja paino mm. helpottaa siiman lentämistä kauemmaksi. Kivikkoisilla pohjilla kalastettaessa kannattaa käyttää ns. putkipainoa, jolloin paino ei jää niin helposti kiinni kivikkoon.  

Valitse tuoteryhmä