Katiskat ja merrat

Katiskat ja merrat
Kivikankaan katiskat ovat keveitä ja helppokäyttöisiä. Kaikki katiskamme ovat kokoontaittuvia ja siksi helppo kuljettaa mukana ja varastoida käytön jälkeen. Rapumertoja meiltä löytyy kahta eri tyyppiä: kokoontaittuva verkkokankainen merta sekä kiinteämuotoinen muovimerta. Tutustu valikoimaamme!

Katiska mahdollistaa suuret kalasaaliit kerralla  

Katiska on perinteinen kalastusväline, joka on ollut käytössä vuosisatojen ajan. Se on tehokas ja monipuolinen väline, jolla voi saada suurenkin saaliin kerralla. Katiskat ovat erityisen suosittuja harrastajakalastajien keskuudessa niiden yksinkertaisuuden ja tehokkuuden vuoksi. 

Katiskat voivat vaihdella kooltaan ja rakenteeltaan, mutta niiden perusperiaate on yleensä sama. Ne koostuvat verkosta tai muusta kankaasta, joka muodostaa ansan kalalle. Katiskan yläosaan on usein kiinnitetty kellukkeet, jotka pitävät ansan veden pinnalla, ja alaosaan painot, jotka pitävät sen pohjassa. Kalat uivat katiskaan uteliaisuudesta tai houkuttelevan syötin perässä ja jäävät ansaan. Katiskasta on myös helppo vapauttaa saalista, mikäli kala oli alamittainen tai muuten pyyntiin sopimaton.   

Kivikankaan verkkokaupasta löytyvät Pietarin katiskat ovat PE-verkosta valmistettuja, säänkestäviä katiskoja. Niissä on muovitettua metallia oleva runko. Kokoon taittuvat katiskat eivät vie varastossa tai auton perästä tilaa, joten niitä kannattaakin olla useampia runsaan kalasaaliin varmistamiseksi.  

Oikein sijoiteltu rapumerta mahdollistaa suuren saaliin kerralla 

 
Rapumerta on suunniteltu erityisesti rapujen pyyntiin. Toimivan rapumerran rakenne on suunniteltu siten, että ravun on helppo mennä mertaan, mutta vaikea päästä pois. Se koostuu yleensä ansana toimivasta kotelosta tai korista ja niihin kiinnitetystä syöttitaskusta. Rapujen syöttinä käytetään usein esimerkiksi kalapalaa, lihaa tai muuta rapujen suosimaa ruokaa.  

Rapumerran tehokkuus perustuu paitsi houkuttelevaan syöttiin myös oikeanlaiseen sijoitteluun. Merta kannattaa laskea sinne, missä ravut todennäköisesti liikkuvat. Hyvän rapusaaliin edellytys on kalastajan paikallistuntemus sekä kokemus rapujen käyttäytymisestä. Oikean paikan löydyttyä, on rapumerralla pyydystäminen helppoa, sillä sen voi tehdä ilman varsinaista valvontaa. 

Kalatupa on tehokas pyydys lukuisine nieluineen ja kalasumppu pitää kalat tuoreena kalareissun ajan – tutustu valikoimaamme  

Kalasumppua käytetään saaliin säilytykseen silloin, kun kaloja ei vielä käytetä ja ne on tarkoitus pitää elossa. Sumpussa ei ole solmuja, joten kalojen säilytys siellä on turvallista. Pienisilmäistä sumppulaatikkoa käytetään kalojen lisäksi myös rapujen säilytyksessä elävänä. 

Kalatupa taas on eräänlainen rysän ja merran välimuoto. Se on molemmin 
puolin varustettu useilla vierekkäisillä nieluilla, joten tulipa kalat mistä suunnasta tahansa, joutuvat ne pyydykseen. Esimerkiksi Aapo Kalatupa on tehokas pyydys lukuisine nieluineen.  

Kivikankaan verkkokaupasta löydät kaiken tehokkaaseen kalastukseen liittyvän. Tutustu valikoimaamme! 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: