Pietarin katiska

RAMPO-katiska

tuotekoodi: k50k

Saatavana

Kokoon taittuva varsinkin kevätkutuisten hauen, ahvenen ja särkikalojen pyyntiin tarkoitettu aitaverkolla varustettu katiska. Katso koko valikoima: Katiskat

Tilaa vievä paketti, toimituslisä +7,00

Hinta: 49,50 4950
Määrä: kpl
Kpl Hinta Yhteensä  
2 44,55 € 89,10 € Osta
5 39,60 € 198,00 € Osta
Kokoon taittuvassa Rampo-katiskassa aitaverkko ohjaa kalat sisään säädettävästä joustavasta nielusta. Ahvenen ja särjen lisäksi Rampo pyytää hyvin haukea ja lahnaa. Katiskan runko on tukevaa muovipinnoitettua 6 mm pyöröterästä ja verkko kestävää 20 mm pe-havasta. Rampo ei juuri vie tilaa litteänä säilytysasennossa ja sen pyyntikuntoon saattaminen käy taittomekanismin ansiosta kädenkäänteessä. Sisältää syöttipussin syöttiainetta varten.Mitat

  • pohja: 70 x 80 cm
  • korkeus: 50 cm
  • solmuväli: 20 mm, lanka 1,2 mm
  • muovipinnoitettu metallirunko, 6,2 mm
  • tukkupakkauksessa katiskoja 5 kpl

Väri: musta

 
Mallisuojattu EU-alueella
 

Näin saat norppaystävälliset katiskat (pdf)
Erä-lehden katiskatesti 2011 - Vertilussa 17 lahnakatiskaa (pdf)

Videot:
Hauki Rampo-katiskassa (Facebook)
Katiskatesti (Youtube)

 

KATISKAKALASTUS

Pietarin katiskat ovat keveitä ja helppokäyttöisiä, kalastavuudesta ja kestävyydestä tinkimättä. Lokka, Teho, Rampo, Ufo ja Avantokatiska ovat valmistettu keveästä muoviverkosta, jonka ansiosta katiskan käsittely ja laskeminen sujuu miellyttävästi. Kokoon taittuvina niitä on helppo kuljettaa autossa ja veneessä, vaikka pyydyksiä olisi mukana reilummin. Katiska vain oikaistaan ja lukitaan pyyntivalmiuteen todella nopeasti. Pehmeästä materiaalista valmistettuna katiskat eivät naarmuta autoa, venettä, kaloja sen enempää kuin pyytäjääkään. Katiska on pyydyskalastajalle hyvä verkkojen täydentäjä.

Kaikkia kaloja katiskalla ei saa, mutta ahvenille, hauille, särkikaloille ja mateille se on erinomainen ja helppokäyttöinen pyydys. Katiskan eräänä hyvänä puolena on, että kalat pysyvät siinä elävinä myös lämpöisen veden aikana. Syksyllä kylmän veden aikana riittää, että katiskan kokee kerran tai pari viikossa. Keväällä jäiden lähtiessä kutuhaukia kalastetaan sijoittamalla katiska lämpöiseen, auringon puoleiseen lahteen tai esim. heinäiselle tulvarannalle metriseen rantaveteen. Myös kutuahvenia kalastetaan keväällä rannoilta, mutta rantakaistaleen sijasta katiska sijoitetaan hieman syvempään 2-5 metrin veteen pyyntipaikasta riippuen. Etsi kokeillen paras syvyys, joka kudun edetessä muuttuu yleensä matalasta kohti syvempää. Kesällä ja syksyllä katiskoilla saa parhaiten etenkin suuria ahvenia, kun sijoittaa katiskat rannan sijasta noin 2-8 metrin syvyyteen karikoiden, luotojen ja syvän keskellä olevien matalikkojen reunoille. Vaihda katiskan paikkaa usein, älä arastele kokeilla selvästi rantavettä syvemmästä!

Rannikolla syvähköt virtapaikat ovat parhaita ahvenpaikkoja läpi kesän. Virtaa löytää salmista, silta-aukkojen läheisyydestä, saarten väleistä jne. Käyttämällä Dragon-syöttiainetta katiskan mukana tulevassa syöttipussissa voidaan katiskan pyyntitehoa nostaa merkittävästi, varsinkin kutuajan ulkopuolella. Myös havut katiskan ympärillä houkuttelevat kutuaikana ahventa ja särkikaloja paikalle.

 

Kokoon taittuvissa, patentoiduissa Pietarin-katiskoissa on useita etuja vanhanmalliseen rautalankakatiskaan verrattuna:

- Erinomainen kalastavuus

- Kokoon taittuvana se on helppo kuljetettava

- Varastoitaessa katiska ei vie tilaa eikä se pyydä eläimiä

- Kala säilyy vahingoittumatta pehmeäverkkoisessa katiskassa

- Säilyttää muotonsa, eikä mene lommoille kolhuista

- Sisältää syöttipussin ja kalastusohjeet

- Ei naarmuta ihoa verille

- Kevyt käsitellä tyhjänä

- Kestävä ja pitkäikäinen, verkko ei ruostu!


 

Arvostele tämä tuote

01.09.2020 - Nage

Hyvä katiska heti ensinmäisen päivän aikana 1.8kg hauki kaislikon reunasta

05.08.2017 - Emu

Erinomainen hinta/laatusuhde. Runko on kestävä, tosin aita vähä taipu ku painon kasvien sekaan. Hyvä ,kun ei raavi kaloja pilalle toisin kuin metallinen. Aidan kiinnitys on vähä huono, mutta pysyy kun parantaa kiinnitystä. Verkko kestänyt ihan hyvin ,mutta aidassa on ihan pikkunen reikä. Haukea pyytää hyvin.Kokoontaitettavuus on kätevä juttu. Suosittelen.