Lasi vai kennolevy kasvihuoneeseen

Lasi vai kennolevy kasvihuoneeseen
 
LASI
+ Lasi on kirkasta
+ Tyylikäs perinteinen ulkonäkö
+ Edullinen hankkia
+ Pitkäikäinen
- Rikkoutuu huonolla perustalla
- Lämmöneristys
- Vaatii varjostusta
KENNOLEVY
+ Kevyt / helppo asentaa
+ Ei tarvitse varjostaa
+ Iskunkestävä
+ Pidempi kasvukausi lämmöneristyksen vuoksi
+ Tasaisempi lämpötila
- Hieman kalliimpi hankintahinta

Täältä löydät valikoimamme kennolevyt kasvihuoneeseenKuva: Kennolevy ja lasi

 

KENNOLEVY, LASI VAI TURVALASI KASVIHUONEESEEN?

Materiaalin valintaan vaikuttaa huoneen käyttötarkoitus ja myös se, mikä omaa silmää miellyttää.

 KENNOLEVYJEN eristysominaisuudet ovat paremmat kuin lasin ja siksi lämpötila kasvihuoneessa pysyy tasaisempana. Kennolevyhuoneessa pakkasyötkään eivät pääse niin helposti vaikuttamaan kasveihin ja käytettäessä lisälämmitystä voidaan kasvukautta pidentää huomattavasti. Kennolevy hajottaa kohtisuoraan tulevat valonsäteet, jolloin enemmän tärkeää auringonvaloa pääsee kasvien varjoisiin kohtiin ja kasvukyky paranee. Kennolevy siis vähentää varjostavien pintojen muodostumista, ja auringonvaloa hajottavan pinnan vuoksi varjostuskankaita ei välttämättä tarvita. Tämän lisäksi kennolevy on iskunkestävä, kevyt ja helppo asentaa. Kennolevy on kuitenkin vähän lasia kalliimpi vaihtoehto. Saat meiltä kätevästi kennolevyt kasvihuoneen kattoon tai vaikka koko kasvihuoneeseen. Ne toimitetaan valmiiksi leikattuina paloina tai koko levyinä.

 Entä LASI? Se voi puolestaan olla monen silmään miellyttävämpi vaihtoehto, varsinkin jos huonetta halutaan käyttää oleskelutilana. Läpinäkyvyys tekee huoneesta keveämmän oloisen ja antaa kokonaisuudelle arvokkaan ilmeen. Lasi on edullisempi vaihtoehto, mutta vaatii kuitenkin varjostusta ja erillistä lämmöneristystä, jos kasvukautta halutaan pidentää. Lasihuoneeseen voi myös valita kennolevykaton, lasin sijaan.

 

KARKAISTU TURVALASI on tavallista lasia kalliimpi vaihtoehto, mutta on oleskelutilaan turvallinen vaihtoehto. Karkaistu turvalasi kestää iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja monikertaisesti tavalliseen lasiin verrattuna ja vaatii hajotakseen voimakkaan terävän piikkimäisen iskun. Turvalasi on siis monta kertaa vahvempaa kuin tavallinen kasvihuonelasi, ja vahingon sattuessa se hajoaa pieneksi lasimurskaksi joka ei aiheuta viiltohaavoja.


 

 

Valitse tuoteryhmä