Pietarin katiskat

Pietarin katiskat

Katiska on erinomainen kalastusväline, joka tarjoaa kalastajille tehokkaan ja ekologisesti kestävän tavan pyytää erilaisia kaloja. Valikoimastamme löydät laadukkaat Pietarin katiskat, joissa on eri malleja käyttötarkoituksen mukaan. Kokoontaitettavat katiskat kulkevat näppärästi mukana, eivätkä vie säilytystilaa. Katiskamme soveltuvat niin harrastajien kuin ammattikalastajienkin käyttöön.  

Tutustu valikoimaamme ja löydä täydellinen katiska kalaretkillesi! 

Katiskan edut ja sen turvallinen käyttö 

Katiskalla saa mukavasti saalista koko avovesikauden ja kutuaikaan jopa liian hyvin. Sen etuja on, että kalastaja voi asettaa sen veteen ja jättää odottamaan saalista. Tämä mahdollistaa muiden kalastustekniikoiden samanaikaisen käytön tai mahdollisuuden jättää katiska veteen pidemmäksi aikaa odottamaan saalista. Katiskat ovat myös kestäviä ja edullisia, ja siksi ne soveltuvat erinomaisesti monille kalastajille. 

Katiskan käyttöä pidetään myös ekologisesti kestävänä, koska kalat jäävät pyyntikatiskaan elävinä ja mahdollistaa näin kalastajalle saaliin valinnan tai alamittaisten kalojen päästämisen takaisin veteen. Tämä on tärkeää ylläpitäessämme terveitä kalakantoja ja kestävää kalastusta. 

Vaikka katiskalla on monia etuja kalastajalle, huomioi vastuullinen kalastaja myös mahdolliset riskit. Väärin säilytettynä katiskat voivat vahingoittaa tai vangita muita eläimiä, kuten lintuja tai nisäkkäitä. Siksi on tärkeää säilyttää katiskaa kokoon taitettuna paikassa, johon eläimillä ei ole pääsyä, esim. varastossa tai seinälle ripustettuna. Kalastaessa katiskat sijoitetaan huolella valituille paikoille ja ne tarkistetaan säännöllisesti, jotta ne eivät aiheuta vaaraa muille 
eläimille. 

Katiskatyyppi on hyvä valita toivottavan kalasaaliin mukaan 

Katiskoja on erilaisia malleja ja kokoja, ja niitä voidaan käyttää eri vesistöissä. Yleisimmin katiska on valmistettu vahvasta nailonista tai muusta kestävästä materiaalista ja siinä on sisäänmenoaukko, josta kalat uivat sisälle helposti, mutta ulospääsy on vaikeaa.  

Tyypillinen katiskasaalis on ahventa, lahnaa, haukea ja madetta. Myös särki käy mielellään katiskaan, varsinkin kun käytetään syöttiainetta, jolloin katiskaa voi käyttää hoitopyyntiin tai syöttikalojen hankintaan. Särkikaloja kannattaa hyödyntää myös ravinnoksi, esimerkiksi särkisäilykkeenä.  

Talvikäytössä suosittu avantokatiska on sateenvarjon tavoin aukeava katiska, joka on helppo laskea kairan reiästä jään alle. Avantokatiska avataan ja suljetaan jatkovarren avulla, jolloin se on helppo nostaa myös reiästä ylös.  

Laadukkaat Pietarin katiskat Kivikankaan verkkokaupasta 

Pietarin katiskat ovat keveitä ja helppokäyttöisiä katiskoja, jotka on valmistettu säänkestävästä PE-verkosta ja runko muovitetusta metallista. Tilaa Pietarin katiskat verkkokaupastamme, toimitamme ne nopeasti sinulle.  

 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: