Täkykala- ja rapumerrat

Täkykala- ja rapumerrat
Kivikankaalta saat rapumerrat, jotka toimivat! Valikoimastamme löytyy mm. muovinen rapumerta, haitarimallinen jousimerta sekä kokoontaittuva verkosta valmistettu rapumerta.

Kaikki rapumertamme ovat laadukkaita, tutustu valikoimaamme! 

Ravustuskausi alkaa heinäkuussa ja loppuu lokakuussa 

Ravustus alkaa 21.7.klo 12 ja päättyy lokakuun viimeisenä päivänä. Rapu suosii hyvänlaatuisia lämpimiä ja suolattomia vesiä, joissa on riittävästi happea ja pohjalla runsaasti suojapaikkoja tai hiekkaa, johon rapu voi kaivaa kolon. Erityisesti ranta-alue on rapujen suosimaa aluetta, noin 5 metrin syvyyteen asti.  

Hyvä rapumerta on sellainen, johon ravun on helppo mennä, mutta ei päästä helposti ulos. Yleensä se koostuu ansan kaltaisesta kotelosta tai korista sekä mertaan kiinnitetystä syöttitaskusta. Ravunsyötiksi soveltuu erityisesti vaalealihainen kala. Syöttikoteloon laitettava kalapala houkuttelee rapuja kiipeämään syöttiin sisään. Mitä vaikeammin syötti on ravuille saatavilla, sitä pidempään merta pyytää. 

Hyvän rapusaaliin saamiseksi tulee kalastajalla olla hieman kokemusta rapujen käyttäytymisestä sekä paikallisvesien tuntemusta. Ravustus on suhteellisen helppoa, kunhan käytössä on laadukas rapumerta ja se on sijoitettu oikealle paikalle. 

Ahti-rapumerta soveltuu myös täkykalojen pyyntiin 

Ahti-rapumerrat on kehitetty suomalaisiin olosuhteisiin ja ovat vähän tilaa vieviä ja helppoja käsitellä. Merran tukeva metallikehikko sekä tasainen pohja painavat merran tiukasti pohjaa vasten, jolloin rapu pääsee kiipeämään helposti sisään. Merran nielu sulkeutuu kokonaan, jolloin ravut eivät pääse pakenemaan sieltä.  

Ravunpyynnin lisäksi Ahti-rapumerta soveltuu myös täkykalojen pyyntiin, kuten särjen, pienikokoisten ahventen, silakoiden ja kilohailin pyyntiin. 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: