Jääkairat

Jääkairat

Pilkkijän luottovaruste on laadukas jääkaira! Jääkairat on suunniteltu helppokäyttöisiksi, joten ne sopivat niin aloittelevan kuin kokeneemman kalastajan käsiin.  

Verkkokaupastamme löydät hyvällä hinta-laatusuhteella olevat kotimaiset Heinolan jääkairat sekä jääkairojen varaosat tarpeen mukaan. Tutustu valikoimaamme! 

Kairan taittuva varsi helpottaa sen kuljettamista 

Jääkairoja on saatavilla joko käsin veivattavina perinteisenä mallina tai akkuporakoneeseen kiinnitettävänä versiona. Perinteinen kaira vaatii hieman käsivoimia, kun taas akkuporakoneliitännällä varustetun jääkairan saat helposti yhdistettyä porakoneeseen ja helpotat kairaamista kertaheitolla. Porakoneeseen liitettävässä kairassa on varmistuskiekko, joka estää kairan putoamisen avantoon, mikäli porakoneen kiinnitys pettää yllättävästi kesken kairaamisen. 

Perinteistä ja porakoneeseen liitettävää kairaa löytyy molempia myös kokoontaitettavana. Kasaan taittuva pilkkikaira on helppo kuljettaa mukana, koska se mahtuu pienemmänkin ahkion kyytiin tai osa malleista jopa repun päällä kuljetettavaksi.  

Jääkairat pilkkijän mieltymysten mukaan 

Jääkairaa on saatavilla eri kokoisina ja erilaisilla terillä, mikä mahdollistaa sen käytön erilaisissa jääolosuhteissa. Kotimaisissa Heinolan jääkairoissa punainen jääterä on tarkoitettu yleiskäyttöön ja kuivalle tai kuivahkolle jäälle. Sininen terä taas on taas käytännössä koko talven terä, joka soveltuu sekä kuivaan että märkään jäähän. Mieti millaisella säällä sinä tykkäät käydä pilkillä ja valitse jääkaira sen mukaan.   

Vinkit kairan valintaan 

Kaira kannattaa valita aina kalastettavan vesistön kalakannan mukaan. Hauki ja made tarvitsee noin 6–8 tuuman kairan, jotta kalaa nostattaessa ei joudu vaikeuksiin, jos kala ei mahdukaan avannon reiästä. Vastaavasti ahvenen pilkkiminen ei vaadi niin isoa kairaa, vaan siihen riittää pienempi 115 mm ja 155 mm kaira (n. 4–6 tuumaa). 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: