Tuuletus ja varjostus

Tuuletus ja varjostus

Helteisenä kesäpäivänä lämpötila kasvihuoneessa nousee helposti korkeisiin lukemiin, kun lämpö ei pääse palaamaan ulkoilmaan. Jotta kasvit voivat menestyä kasvihuoneessa, tulee huolehtia riittävästä tuuletuksesta ja kasvien suojaamisesta varjostuksella tarpeen mukaan.  

Meiltä saat kasvihuoneeseen asennettavat kattoluukut, niiden automaattiavaajat sekä varjostukseen soveltuvia varjostusverkot. Tutustu valikoimaamme! 

Tuuletuksella voi säädellä kasvihuoneen lämpötilaa optimaaliseksi 

Kasvihuoneen lämpötilan ylläpitäminen optimaalisissa olosuhteissa vaatii huolellista suunnittelua ja jatkuvaa huolenpitoa. Paras kasvu kasvihuoneessa saadaan, kun lämpötila ei nouse liian korkeaksi. On huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta, joka auttaa pitämään kasvihuoneen lämpötilan sopivana ja ehkäisee liiallisen kosteuden kertymistä.  

Kattoluukun automaattiavaajat helpottavat tuuletusta ja ilmanvaihtoa. Automaattiavaaja reagoi kasvihuoneen lämpötilan muutoksiin ja avaa ja sulkee ikkunoita tarpeen mukaan, jotta kasvihuoneessa säilyy optimaalinen ilmasto.  

Tuuletusta voi tehostaa myös asentamalla lisäkattoluukkuja kasvihuoneeseen. Muutama lisäluukku auttaa huomattavasti optimaalisen tuuletuksen ja ilmanvaihdon ylläpitoon.  

Varjostus suojaa kasveja paahtavalta auringonvalolta 

Vaikka valo on elintärkeää kasvien kasvulle, liiallinen auringonvalo voi olla haitallista. Liian paahtava ilma kasvihuoneen sisällä saattaa vahingoittaa kasveja ja auringonsäteet voivat jopa polttaa kasvien herkkiä osia. Kasvien normaali kasvu voi estyä liiallisesta kuumuudesta. Tästä syystä varjostus on tärkeää erityisesti kuumina kesäpäivinä. 

Kasvihuoneessa on hyvä käyttää säädettäviä varjostuskankaita ja -verkkoja, jotka voidaan avata ja sulkea tarpeen mukaan. Tällaiset verhot voidaan asentaa kasvihuoneen kattoon tai seinille. Myös imukupeilla kattoon tai seiniin asennettavat rullaverhot ovat kätevä keino suojata kasveja liialta paahteelta.  

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: