Pyydysmerkit ja ankkurit

Pyydysmerkit ja ankkurit

Pyydysmerkki on kalastuksessa käytetty merkki, jonka tarkoituksena on näyttää muille vesillä liikkuville pyydyksen sijainti ja estää sitä kautta erilaiset vahingot. Oikeanlaisella verkkomerkillä suojaat pyydyksesi, jotta se ei esimerkiksi sotkeennu veneen potkuriin tai nappaa kiinni kalastajan uistimeen. 

Löydät pyydysmerkit ja ankkurit sekä niihin liittyvät varusteet Kivikankaan verkkokaupan valikoimasta! 

 

Lipullinen verkkomerkki osoittaa pyydyksen paikan näkyvästi 

Pyydysmerkki eli verkkomerkki osoittaa paikan, johon on sijoitettu pyydys, kuten verkko tai katiska. Tämä lippumerkki auttaa kalastajaa paikantamaan ja tunnistamaan pyydyksen sekä ilmoittaa myös muille pyydyksestä. Lipullinen verkkomerkki on merkittävästi parempi pyydyksen merkintään kuin esimerkiksi yleisesti käytetty tyhjä mehukanisteri. Pyydysmerkeissä on usein tunnisteita tai värejä, jotka helpottavat niiden erottamista muista merkeistä.  

Kalastusasetuksen mukaisesti seisovat pyydykset on merkittävä selvästi, riippuen siitä minkälaista vesiliikennettä alueella on. Lisäksi verkkomerkin tulee sisältää pyydyksen asettajan nimi- ja yhteystiedot, jotta häneen saadaan tarvittaessa yhteys. Lippumerkit tulee myös pitää määräysten mukaisesti ajan tasalla. Pyydysten merkinnästä voit lukea lisää täältä: Pyydysten merkintä.   

Verkon naara-ankkuri soveltuu käytettäväksi erityisesti rehevissä vesissä 

Verkkoankkuri on suunniteltu erityisesti verkkokalastukseen, jossa ankkurin tarkoitus on pitää kalaverkko paikoillaan vedessä. Kun verkko pysyy paikoillaan, on kalastaminen ja saaliin kerääminen helpompaa.  

Verkon naara-ankkuri soveltuu käytettäväksi melkein kaikilla pohjilla. Ankkuri toimii niin hiekka-, kivi- kuin mutapohjilla, mutta erityisesti se soveltuu reheviin, kasvillisuuden peittämiin pohjiin, joissa ankkurin avautuvat sakarat kaivautuvat kasvillisuuden tai juurien alle.  
Kokoontaittuvan naara-ankkurin etuja ovat sen helppo kuljetettavuus ja säilytettävyys. Kivikankaan verkkokaupasta saat naara-ankkurit edullisesti, kaikkialle Suomeen toimitettuina. Naara-ankkurimme ovat painoltaan noin 0,7–7,5 kg. 

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: