Kasvihuoneen kastelu

Kasvihuoneen kastelu

Kasvihuoneessa kasveilla vallitsevat erilaiset kasvuolosuhteet kuin ulkona. Siksi huoneen riittävästä tuuletuksesta ja kastelusta on huolehdittava erityisesti. Erityisesti kasvukaudella veden saannin tulee olla sopivaa ja säännöllistä. Kastelujärjestelmät ja kastelulaitteet auttavat tässä huomattavasti, sillä ne kastelevat tasaisesti, huolehtien aina sopivasta maa-aineksen kosteudesta. 

Kivikankaalta saat Blumat-kastelulaitteet ja ruukkukastelijat suoraan verkkokaupasta tilattuna! 

Säännöllinen kastelu kasvihuoneessa  

Kasvien kastelu on yksi tärkeimmistä asioista kasvihuoneessa kasvien kasvatuksessa. Kastelussa tulee ottaa huomioon esimerkiksi lajikohtainen vedentarve eri kasvuvaiheissa, sekä kasvihuoneen lämpötila. Kastelun tulee olla tasaista, jotta taimien nestetasapaino ei häiriinny ja sadosta tulee runsaampi. 

Paras aika kastella kasveja kasvihuoneessa on yleensä aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Silloin vesi ehtii imeytyä ennen kuin aurinko alkaa lämmittää liikaa. Kuumina vuorokaudenaikoina vesi haihtuu nopeasti maa-aineesta ja kasvien lehdistä eli jos kastelet keskipäivällä kuumimpaan aikaan, voi suurin osa vedestä haihtua ennen kuin se ehtii imeytyä kasvualustaan tai kasvien juuristoon. Tämä saattaa jättää kasvit ilman riittävää kosteutta juurtensa saataville, mikä voi johtaa kuivumiseen.  

Kasvihuoneen kastelulaitteet hoitavat kastelun puolestasi 

Kasvihuoneen kastelulaitteet helpottavat kastelu-urakkaa. Sinun tarvitsee huolehtia vain veden lähteestä ja automaattinen kastelu hoitaa loput. Olemme toimineet Blumat-kastelulaitteiden maahantuojana jo yli 20 vuoden ajan. Blumat-kastelulaitteiden toimintaperiaatteena on ohjata kastelua vedellä täytettyjen terrakotta-antureiden avulla. Antureihin muodostuu imupaine, kun sitä ympäröivä maa-aines kuivuu ja kastelu lakkaa itsestään, kun maa-aines on riittävän kostea. Näin pystytään säilyttämään optimaalinen kosteus kasveille, ilman liikakastelemisen tai liian vähäisen kastelemisen vaaraa. Blumat-automaattikastelulaite toimii ilman sähköä ja painevesiliitäntää ja sopii erinomaisesti myös esimerkiksi mökille. 

Valitse tuoteryhmä