Liinat ja pauloitustarvikkeet

Liinat ja pauloitustarvikkeet

Itse pauloitetun kalaverkon teko vaatii osaamista (tai pauloitusoppaan) sekä hyvät pauloitusvälineet. Pauloittamista helpottaa laadukas verkkoliina, jossa solmuvälit ja mitat pitävät.  

Kivikankaan verkkokaupasta saat kalaverkkojen valmistukseen laadukkaat verkkoliinat, paulat sekä pauloitusvälineet. Tutustu valikoimaamme! 

Kalaverkon pauloitus vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä   

Kalaverkon pauloitus tarkoittaa verkon solmujen luomista. Kalastusverkko koostuu useista solmuista, joiden oikea asettelu on tärkeää, jotta verkko pysyy ehjänä ja tehokkaana kalastuksen aikana.  

Kalaverkon pauloitus vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja taitoa. Mikäli pauloitus ei ole vielä tuttua, on saatavilla myös erilaisia oppaita, joissa opastetaan pauloituksen saloihin. Kalaverkon pauloitukseen käytettävät erilaiset solmut ja tekniikat riippuvat verkkotyypistä, pyydettävistä kalalajeista sekä kalastusmuodosta.  

Pauloitusta helpottavat laadukkaat materiaalit, kuten venymättömät ja jämäkkää kudosta olevat paulat, laadukas verkkoliina sekä erilaiset pauloitustarvikkeet. Näillä kaikilla voit vaikuttaa itsepauloitetun kalaverkon laatuun ja sitä kautta myös kalastuksen tehokkuuteen ja saaliiseen.  

Laadukas verkkoliina on onnistuneen kalaverkon edellytys 

Yhtä tärkeää kuin on kalaverkon onnistunut pauloitus, on myös verkkoliinan laatu. Oikein pauloitetussa ja laadukkaassa verkkoliinassa solmut pysyvät, eivätkä solmuvälit muutu verkkoja käytettäessä.  

Verkkoliinan materiaali voi vaihdella, mutta yleisimpiä vaihtoehtoja ovat nailon ja polyeteeni. Lisäksi valikoimastamme löytyy uudenlainen monisäikeisestä mikrokuidusta valmistettu IronSilk-verkkoliina, jossa yhdistyy ohutlankaisen verkon pehmeys ja pyytävyys sekä paksulankaisen verkon kestävyys. 

Materiaalivaihtoehtojen lisäksi verkkoliinoja löytyy useassa eri värissä. Yleisin Suomen vesissä käytetty liinan väri on sinertävän harmaa.

Huomioitahan verkkoliinaa valitessa, että liinan pituus puolittuu pauloitettaessa. Kivikankaan verkkokaupasta löydät laadukkaat verkkoliinat useissa eri pituuksissa, väreissä ja materiaaleissa.

Valitse tuoteryhmä