Pietarin katiska

LOKKA-katiska

tuotekoodi: k51k

Saatavana

Kokoon taittuva tehokas, tyhjänä kevyt ja helppokäyttöinen ammattipyytäjienkin suosima kaksoisnielukatiska kaikelle suomukalalle. Talvella erinomainen madepyydys. Katiskan alaosassa kätevä tyhjennysaukko. Tutustu myös muihin katiskoihin.


Tilaa vievä paketti, toimituslisä. Katiskan kuljetusmitta ylittää Postin ja Matkahuollon rajat pakettitoimituksille, joten katiskat toimitetaan ainoastaan kotiinkuljetuksella.

Voit kysyä katiskoita myös jälleenmyyjiltämme


 

Hinta: 55,00 5500
Määrä: kpl
Kpl Hinta Yhteensä  
2 49,50 € 99,00 € Osta
5 46,75 € 233,75 € Osta

Lokan ensimmäinen nielu on avara ja valoisa, sen alaosan hyppyri estää kaloja karkaamasta. Seuraava nielu on jo tiukempi, mikä hankaloittaa kaloja löytämästä ulospääsyä. Lokka on helppo käyttää. Se tyhjennetään katiskan alaosan pussukkamaisen aukon kautta, tai yläosan vetoketjulla suljettavasta aukosta, eikä se vaadi paljoa tilaa säilytyksessä ja kuljetuksessa.

Sisältää syöttipussin syöttiainetta varten.


Mitat
Pohja: 70 x 100 cm
Korkeus: 50 cm
Solmuväli: 18 mm
Väri: vihreä

Koko kasaan taitettuna: 145 x 76 cm

Tukkupakkaus 5 kpl

Mallisuojattu EU-alueella

Näin saat norppaystävälliset katiskat (pdf)

Videot:
Lokka-katiska vastaan Aapo-kalatupa (YouTube)
Aapon katiskatesti (YouTube)
Lokkakatiskan koenta (Facebook)
Suutareita Lokkakatiskalla (YouTube)
Iso hauki Lokkakatiskalla (YouTube)KATISKAKALASTUS

Pietarin katiskat ovat keveitä ja helppokäyttöisiä, kalastavuudesta ja kestävyydestä tinkimättä. Lokka, Teho, Rampo, Ufo ja Avantokatiska ovat valmistettu keveästä muoviverkosta, jonka ansiosta katiskan käsittely ja laskeminen sujuu miellyttävästi. Kokoon taittuvina niitä on helppo kuljettaa autossa ja veneessä, vaikka pyydyksiä olisi mukana reilummin. Katiska vain oikaistaan ja lukitaan pyyntivalmiuteen todella nopeasti. Pehmeästä materiaalista valmistettuna katiskat eivät naarmuta autoa, venettä, kaloja sen enempää kuin pyytäjääkään. Katiska on pyydyskalastajalle hyvä verkkojen täydentäjä.

Kaikkia kaloja katiskalla ei saa, mutta ahvenille, hauille, särkikaloille ja mateille se on erinomainen ja helppokäyttöinen pyydys. Katiskan eräänä hyvänä puolena on, että kalat pysyvät siinä elävinä myös lämpöisen veden aikana. Syksyllä kylmän veden aikana riittää, että katiskan kokee kerran tai pari viikossa. Keväällä jäiden lähtiessä kutuhaukia kalastetaan sijoittamalla katiska lämpöiseen, auringon puoleiseen lahteen tai esim. heinäiselle tulvarannalle metriseen rantaveteen. Myös kutuahvenia kalastetaan keväällä rannoilta, mutta rantakaistaleen sijasta katiska sijoitetaan hieman syvempään 2-5 metrin veteen pyyntipaikasta riippuen. Etsi kokeillen paras syvyys, joka kudun edetessä muuttuu yleensä matalasta kohti syvempää. Kesällä ja syksyllä katiskoilla saa parhaiten etenkin suuria ahvenia, kun sijoittaa katiskat rannan sijasta noin 2-8 metrin syvyyteen karikoiden, luotojen ja syvän keskellä olevien matalikkojen reunoille. Vaihda katiskan paikkaa usein, älä arastele kokeilla selvästi rantavettä syvemmästä!

Rannikolla syvähköt virtapaikat ovat parhaita ahvenpaikkoja läpi kesän. Virtaa löytää salmista, silta-aukkojen läheisyydestä, saarten väleistä jne. Käyttämällä Dragon-syöttiainetta katiskan mukana tulevassa syöttipussissa voidaan katiskan pyyntitehoa nostaa merkittävästi, varsinkin kutuajan ulkopuolella. Myös havut katiskan ympärillä houkuttelevat kutuaikana ahventa ja särkikaloja paikalle.

 

Kokoon taittuvissa, patentoiduissa Pietarin-katiskoissa on useita etuja vanhanmalliseen rautalankakatiskaan verrattuna:

- Erinomainen kalastavuus

- Kokoon taittuvana se on helppo kuljetettava

- Varastoitaessa katiska ei vie tilaa eikä se pyydä eläimiä

- Kala säilyy vahingoittumatta pehmeäverkkoisessa katiskassa

- Säilyttää muotonsa, eikä mene lommoille kolhuista

- Sisältää syöttipussin ja kalastusohjeet

- Ei naarmuta ihoa verille

- Kevyt käsitellä tyhjänä

- Kestävä ja pitkäikäinen, verkko ei ruostu!


Videot:

ASIAKASPALAUTETTA LOKKA-KATISKASTA - YouTube
Lokka-katiska särjen pyynnissä - Facebook

 

Arvostele tämä tuote

13.01.2023 - Härski

Kalastaa hyvin ahvenia. Menettää osin "ryhtiään" vanhemmiten joten nielut eivät ole enää suorassa. Merivedessä (Helsinki) kiinnityshakaset ruostuvat pois parissa vuodessa (koko kesä pyynnissä) n. 12 metrissä. Tilasin ja sain 2 Lokkaa ja 1 Ufon tammikuussa 2023. Toisesta Lokasta puuttui 1 kiinnityshaka päältä. Uutuus oli kalojen "poistoputki" sivussa - ei vielä esitelehdykän kuvassa. Vaikuttaa onnistuneelta; lets see, sanoi sokea.
Minulta "kuluu" katiska pari / kesä, kun viime syyskuussakin iso juppivene (tod.näk.) ajoi lippuni, köyteni, katiskani(2 Lokkaa) ja ankkurini huitsin nevadaan Harakan / Särkän ulkopuolelta 12 metristä. Joskus lippu taittuneena ja katiska on tsäkällä löytynyt sadan metrin päästä. .

29.05.2022 - Fransu

Todella hyvä katiska pyytämään suoasittelen

02.07.2020 - Vesa Raitaniemi

Kokoontaitettavista katiskoista Lokka on minulla tuottanut parhaiten ja kestänyt yllättävän kauan. Pestävä harjan ja suihkun kanssa pari kertaa kesässä.

03.09.2019 - Lennart

Meillä on muutama eri katiska ja tämä pyytää parhaiten. Haukia ja ahvenia tullut kivasti meren puolelta. Kokoontaitettavuus on SUURI plussa, koska meillä on yleensä tenavat mukana veneessä eikä ylimääräistä tilaa ole.

30.06.2019 - Kalle katiska

Todella toimiva. Varsinkin kun poistaa alhaalta turhat esto lärpäkkeeet teho paranee puolella. Varsinkin "muilla" kaloilla. Metalli kiinnikeitä joutuu kyllä uusimaan vähän väliä, jo kaupasta ulos kanettaessa. Voisi olla myytävänä pussillinen. Minulla on kaksi Lokkaa ja kokoajan saa olla uusi a taivuttelemassa. Nyt olen tehnyt rosteri pellistä ja tuntuu kestävän tosi hyvin. Toisaalta minkki ja saukko pääsee murtautumaan ulos rikkomatta verkkoa. Viime yönä oli tullut taasen iso reikä verkoon... Pussi hajoo varsin helposti.