• {image:text}

  Kuhaennätys uusiksi vertikaalijigaamalla

  Kevät kolkuttelee jo ovella ja pitkään odotettu avovesikausi on jälleen alkamassa. Kun järvet viimein vapautuvat jääpeitteestään, alkaa vertikaalijigaajan kulta-aika. Huhti-toukokuun taitteessa on paras mahdollisuus parantaa omaa kuhaennätystään, eivätkä tuolloin yli kymmenen kilon painoiset jättikuhatkaan ole harvinaisia. Talvihorroksesta heränneet kalat tankkaavat vimmatusti ja iskevät jigiin rajusti!!
   

  Lue lisää
  Julkaistu 15.04.2019
  Aktiivikalastus
 • {image:text}

  Koko vuosi pilkillä

  Ari Manninen, Ristiina

  Kun eläkepäivät alkoivat viime vuosikymmenellä häämöttää, kuvittelin itseni soutamassa lohta Tenolla tai nautiskelemassa perhokalastuksen hienouksilla pohjolan parhailla taimenvirroilla. Nyt huomaan kuitenkin viihtyväni parhaiten tutuilla kotivesillä onkimisen ja pilkkimisen parissa. Ne ovat harrastuksia, joiden pariin voin livahtaa koska tahansa ilman sen suurempia valmisteluja.

  Onkiminen ja pilkkiminen eivät syyttä ole suosituimpia kalastusmuotojamme. Aloituskynnys on matala, mutta taitojaan voi kehittää koko elämän ajan. Perusvälineet saa pikkurahalla, mutta arsenaalia voi lisätä lähes loputtomasti. Liikkua voi kuntonsa ja tahtonsa mukaan: laiskotella laiturilla tai tarpoa upottavassa sohjossa vastarannalle. Saaliiksi voi kelpuuttaa kotirannan pikkusintit tai jahdata vesistön kookkaimpia vonkaleita. Mahdollisuudet ovat rajattomat.


   

  Lue lisää
  Julkaistu 10.11.2016
  Aktiivikalastus
 • {image:text}

  Sadekesän saaliita

  Ari Manninen, Ristiina

  Kesä 2015 jäänee useimpien mieliin poikkeuksellisen sateisena ja tuulisena. Oikeastaan kyse on kuitenkin melko tyypillisestä sääilmiöstä Suomessa. Kun tietty säätyyppi jämähtää päälle, sitä jatkuu viikkokaupalla. Tällä kertaa se vain sattui olemaan epävakainen sää eikä pitkä helleputki.

  Lue lisää
  Julkaistu 16.05.2016
  Aktiivikalastus