• {image:text}

  SUP-lautailu sopii jokaiselle - karvoihin katsomatta!

  Hellekesän ykkösaktiviteetiksi on viime vuosina noussut SUP-lautailu. Sana SUP tulee englanninkielisestä termistä stand up paddle (suomeksi seisaallaan melominen). Suppailu sopii kaiken ikäisille aiemmasta harrastetaustasta riippumatta. SUP-lautailu kehittää tasapainoa, parantaa kehonhallintaa, kohentaa ryhtiä ja aktivoi keskivartalon lihaksia. Suppailu on turvallista liikuntaa kokemattomallekin liikkujalle, sillä se ei rasita niveliä. Välttävä uimataito onkin lajin ainut vaatimus.

  Suppailun ei kuitenkaan tarvitse olla hikiliikuntaa, vaan harrastuksen voi aloittaa rennosti: laudan päällä voi ottaa aurinkoa, venytellä, joogata, retkeillä tai vaan tutustua lähivesiin uudesta näkökulmasta. Suppailemalla koet tututkin vesistöt uudella tavalla, pääset lähemmäksi vettä ja myös niihin paikkoihin, joihin veneellä ei ole asiaa. Suppailla voi myös koiran kanssa ja moni koira aidosti haluaa laudalle mukaan retkeilemään!

   

  Lue lisää
  Julkaistu 14.07.2022
  Tuotevinkit
 • {image:text}

  Ahti leuku - erämiehen työkalu

  Ihmisen selviytyminen ankarissa olosuhteissa on synnyttänyt monia tarpeellisia keksintöjä. Näin syntyi myös leuku, jonka juuret ovat syvällä saamelaisessa perinteessä!
  Lue lisää
  Julkaistu 22.05.2019
  Tuotevinkit
 • {image:text}

  Perkaa ja käsittele kalasi oikein

  Ari Manninen

  Mitä on mielessäsi, kun siimasi päässä teutaroi mukavan kokoinen kala? Onko tavoitteenasi napata fishie ja julkaista se netissä, vai tunnetko kielelläsi jo herkullisen kalaruuan maun? Vai unohdatko kaiken muun ja keskityt vain kalan uittamiseen haaviin? Kalan perkaus, käsittely ja verestys voi tulla myös mieleen. Saat tästä artikkelista apua näihin.

  Lue lisää
  Julkaistu 05.03.2018
  Tuotevinkit
 • {image:text}

  Ahti-puukon menestystarina

  Kauhava tunnetaan puukoistaan. Tämä maineikas käsityötaito taustanaan Reino Kamppila – kauhavalainen puukkomestari ja puukontekijä kolmannessa polvessa – valmisti parisenkymmentä vuotta sitten ensimmäisen mustakylkisen, karhean kauniin Ahti-puukon.

  Lue lisää
  Julkaistu 13.12.2016
  Tuotevinkit