{image:text}

Nokkos-haukimureke

Kalasafka 2021 -kilpailun jaettu 3. sija. Kilpailun tavoitteena on inspiroida suomalaisia käyttämään ruoanlaitossa enemmän kotimaista villikalaa, myös särkikaloja. Resepti: Kaija Nieminen

 

TARVITSET

500 g haukifileetä
1 dl ryöpättyä hienonnettua nokkosta
2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 tl kirveliä
1-2 rkl tyrnimehua
2 munaa
1 rkl perunajauhoa
0,5 dl jauhettua pähkinää
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
vuokaan voita ja korppujauhoja
 

TEE NÄIN

Hienonna hauki ja nokkonen tehosekoittimessa hienoksi.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kalamassa voideltuun korppujauhotettuun korkeareunaiseen vuokaan ja vuoraa foliolla.
Paista 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti.
Tarjoile perunasoseen, voisulan ja keitettyjen herneiden kanssa.


Lataa ja tulosta ohje tästä.