{image:text}

Kylmäsavulohi röstipizza – herkullinen pitsapohja perunasta

Pitsapohjan voi tehdä monella eri tapaa, mutta oletko koskaan koittanut tehdä sitä perunasta? Kyseessä on siis röstipohja, jonka päälle tulee ranskankermaa, kylmäsavulohta ja muita herkkuja. Tämän alkuperäinen ohje löytyy Perinneruokaa Prkl -blogista. Kotona tulee itse usein tehtyä pizzaa ja perinteisesti väsäänkin pizzan Tipo 00 jauhoista, jotka ovat normaaleja vehnäjauhoja hienompia ja antaa pizzataikinalle paremman sitkon. Pizzapohjalle löytyy useita erilaisia ohjeita, mutta tämä on ehkä yksi niistä erikoisimmista mitä olen ikinä itse kokeillut. Törmäsin kyseiseen ohjeeseen Instagramissa ja olin heti myyty idealle valmistaa pizzapohja röstiperuna tyylillä. Ohje on todella simppeli ja sanoisin, että täytteetkin on helppo korvata lähes millä tahansa, tässä kuitenkin halusin imitoida täysin löytämääni ohjetta. Röstipizza on todella ruokaisa ja sopii erinomaisesti naposteltavaksi juhliin tai arkeen.

- Ville

 

Pohja:

8-10 perunaa noin 800g
sipuli
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

 

Täyte:

150 g ranskankermaa
150 g kylmäsavulohta
1/2 punasipuli
kapriksia
rucolaa
mustapippuria



Tee näin:

1. Pese ja raasta perunat ja sipuli.
2. Purista ylimääräinen neste liinan avulla.
3. Lisää massaan kananmunat, suola ja mustapippuri.
4. Sekoita ja levitä massa leivinpaperille tasaiseksi.
5. Paista uunissa 225 asteeesa noin 30-40 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.
6. Anna pohjan jäähtyä.
7. levitä pinnalle ranskankerma, kylmäsavulohiviipaleet, pilkottu punasipuli, rucola ja kaprikset. Mausta mustapippurilla.

 

Röstipizza kylmäsavulohella
 

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja