{image:text}

Lahnapasta

Kalasafka 2021 -kilpailun jaettu 3. sija. Kilpailun tavoitteena on inspiroida suomalaisia käyttämään ruoanlaitossa enemmän kotimaista villikalaa, myös särkikaloja. Resepti: Simo Vartema

 

TARVITSET

500 g lahnafilettä (toki muukin kala käy)
pieni purkki Creme Fraichea, 125 g
3 sipulia tai nippu tuoreita sipuleita varsineen
currya
suolaa
rypsiöljyä
ananasmurskaa puoli purkkia
koristeluun minttua
 

TEE NÄIN

Lahnafile kannattaa jauhaa käsikäyttöisestä lihamyllystä kahdesti.
Ruskista sipulit, lisää jauhettu lahna ja kypsytä kala keskilämmöllä runsaassa rypsiöljyssä. Lisää suola.
Kalan kypsyttyä lisää creme fraiche ja sekoita.
Hetken päästä lisää ananas, koristele mintulla ja tarjoa pastan kera.


lahna
jauhettua lahnaa
lahnapasta


Lataa ja tulosta ohje tästä.