{image:text}

Savulohileipä guacamolella – helppo ohje itse tehtyyn guacamoleen

Jäikö savukalaa yli?
Tee vaikkapa iltapalaksi maistuvat savulohileivät! Nämä herkkuleivät kruunataan itse tehdyllä guacamolella, josta ei makua puutu. Oma ehdoton suosikki välipalaksi tai vaikkapa sunnuntaibrunssille. Tähän ohjeeseen voi käyttää mitä tahansa savukalaa. Juustoksi suosittelen jotakin suhteellisen miedon makuista juustoa, joka ei peitä guacamolen tai savukalan mahtavaa makua. Guacamolen tulisuuden voi täysin päättää itse laittamalla joko enemmän tai vähemmän chiliä.

- Ville

 

Guacamoleen tarvitset:

2 kypsää avocadoa
1 tuore jalapeno
mustapippuria
suolaa
tuoretta korianteria
1/2 lime
1/2 punasipuli
1 tomaatti
 

Tee näin:

1. Kuori avocado ja poista kivi.
2. Hienonna jalapeno, puolikas punasipuli ja noin yksi desi korianteria.
3. Poista tomaatista siemenet ja pilko tomaatti pieneksi.
4. Laita kaikki kulhoon ja muusaa haarukalla. Itse tykkään jättää guacamoleen hieman sattumia.
5. Mausta mustapippurilla, suolalla ja limellä maun mukaan.

 

Tarvitset lisäksi:

ciabatta leipää
savulohta
persiljaa
voita
juustoa
 

Tee näin:

1. Paahda ciabatta leipä pannulla rapeaksi.
2. Voitele leipä ohuella kerroksella voita.
3. Levitä leivälle paksusti guacamolea.
4. Laita seuraavaksi juustosiivu.
5. Laita savulohi päällimmäiseksi ja koristele persiljalla.


 

Kylmäsavulohileipä guacamolella

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja