{image:text}

Sorsanrintaa kantarellimuhennoksella, lisänä paahdettu peruna ja bataatti

Heinäsorsa on erittäin monipuolinen riista, joka taipuu moneksi. Tässä ohjeessa käytän heinäsorsan rintaa käytännössä naudan sisäfileen tapaan. Kantarellit ja puolukat tekevät annoksesta syksyisen maukkaan. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin niin arkeen kuin juhlaankin!

- Ville

 

sorsanrintaa kantarellumuhennoksella ja paahdetuilla kasviksilla


Paahdetut perunat ja bataatti


Tarvitset:

4 perunaa
1 bataatti
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Oliiviöljyä


Tee näin:

1. Pese perunat ja kuori bataatti.
2. Siivuta perunat ja bataatti ohuiksi siivuiksi ja laita ne kylmään veteen 30-60min, jotta tärkkelys hieman poistuu ja perunoista ja bataateista tulee rapeampia.
3. Kuivaa perunat ja bataatit liinalla tai talouspaperilla ja lisää oliiviöljy.
4. Asettele perunat ja bataatit leivinpaperille ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
5. Laita perunat ja bataatit 200 asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi ja lopussa nosta hieman lämpöä jotta pinta ruskistuu ja muuttuu rapeaksi.


perunasiivu
bataatti ja peruna likoamassa
uunissa paahdettu bataatti ja peruna

 

Kantarellimuhennos suippokaalilla


Tarvitset:

200g kantarelleja
50g voita
Puolikas suippokaali
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Suolaa
Öljyä


Tee näin:

1. Hienonna sipuli ja siivuta suippokaali.
2. Laita pannulle loraus öljyä ja lisää hienonnettu sipuli, sekä suippokaali. Kuullota sipulia ja suippokaalia kunnes sipuli on läpikuultavaa.
3. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, voi ja kantarellit.
4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista kunnes suippokaali on pehmeää.


paistettu kaali
kanttarellimuhennos

 

Heinäsorsan rintafilee


Tarvitset:

4 kpl heinäsorsan rintafiletta
Ruokaöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Voita
2 kpl valkosipulinkynttä


Tee näin:

1. Mausta filee kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
2. Laita öljyä pannulle. Odota kunnes pannu on tulikuuma ja öljy rupeaa hieman savuamaan.
3. Aseta fileet pannulle ja paista 2 min/puoli. Ensimmäisen kääntämiskerran jälkeen lisää pannulle voita, valkosipulia ja muutama timjamin oksa ja valele fileitä voilla.
4. Nosta fileet pois pannulta ja anna vetäytyä vähintään 4 minuuttia.



sorsanrinta
paistettu sorsanrinta

 

Pannukastike


Tarvitset:

Sorsan paistinliemi
Valkosipulinkynsi
2,5 dl crème fraiche (ranskankerma)
Mustapippuria ja suolaa


Tee näin:

Rintafileiden paistamisen jälkeen, ota pannu pois levyltä ja lisää pannulle crème fraiche ja sekoita kunnolla. Crème fraiche imee pannusta makua, jota on irronnut fileen paistamisen yhteydessä. Mausta maun mukaan valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Kaikki annoksen komponentit ovat nyt valmiina. Kasaa annos lautaselle haluamallasi tavalla ja koristele koko komeus puolukoilla.



sorsanrintaa ja kanttarellimuhennosta