{image:text}

Rapeat kalanugetit ja dippi – täydelliset naposteluun

Välillä jos tekee mieli oikein herkutella, on tämä kyseinen ohje aivan täydellinen. Tämä ohje on varmasti koko perheen mieleen, vauvasta vaariin. Kalanugetit sopivat mainiosti käytännössä minkä tahansa lisukkeen kanssa, näillä voi vaikka täyttää tortillat, niistä voi tehdä hampparin, dipata mausteiseen majoneesiin ja maistuvat aivan varmasti myös ihan sellaisenaan. Parasta ohjeessa on se, että tähän sopii käytännössä mikä tahansa kala.

- Ville

 

Tarvitset:

mitä tahansa kotimaista kalaa
kananmunia
vehnäjauhoja
pankojauhoja
suolaa
valkopippuria
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
rypsiöljyä
 

Tee näin:

1. Leikkaa kala noin kananugetin kokoisiksi paloiksi. Mausta kalan pinta suolalla.

2. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet oman maun mukaan (määrät riippuvat myös siitä, paljonko laitat vehnäjauhoja).

3. Pyörittele kalat vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi ne pyöritellään pankojauhoissa.

4. Paista kalat runsaassa öljyssä kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi.

5. Siirrä kalanugetit isoon kulhoon ja laita päälle vielä hieman suolaa kun kalanugetit ovat vielä kuumia.

 

Dippi:

Sekoita keskenään

1 dl majoneesia
½ dl dijon sinappia
½ dl ketsuppia
kuutioitu venäläinen suolakurkku
mustapippuria
puolikas limen mehu
tilliä maun mukaan

 

 

rapeat kalanugetit

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja