{image:text}

Laivurin kalaisat kerrosleivät

Kalasafka 2021 -kilpailun jaettu 3. sija. Kilpailun tavoitteena on inspiroida suomalaisia käyttämään ruoanlaitossa enemmän kotimaista villikalaa, myös särkikaloja. Resepti: Anne Kiuru

 

TARVITSET

4 kpl Laivurin tummaa vaaka viipaletta (Fazer, pakaste) tai muuta leipää 12 isoa viipaletta
1 pss (100 g) jääsalaattia
2- 3 keitettyä kananmunaa viipaloituna

Kalatahna:
300 g uunissa oliiviöljyssä kypsytettyä ahventa tai särkeä (muruina) jäähtyneenä (katso erillinen ohje)
50 g kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna
150 g crème fraichèa (18 %)
1 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivaa valkoviiniä tai limen mehua
1 tl salviapesto (Pirkka)
 

TEE NÄIN

Yhdistä tahnan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Anna makuuntua jääkaapissa n. 30 min.
Levitä tahna kahdelle vaaka viipaleelle. Levitä viipaloidut kananmunat päälle.
Lisää vielä salaatin lehdet. Lisää loput vaaka viipaleet kanneksi, paina kevyesti.
Jaa molemmat leivät kolmeen samansuuruiseen osaan.
Halutessasi voit vielä leikkaa palat kolmioksi.


Leipä kalatäytteellä


Lataa ja tulosta ohje tästä.