{image:text}

Prinsessana ryytimaalla

”Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt” -vanha kiinalainen sananlasku.

 

 

 

Hei, olen Elisa. 30+, ihan tavallinen perheenäiti Tuusulasta, joka nappasi itselleen jättipotin Kivikangas Oy:n kesätyön parissa. Olen tuttavapiirissäni ja ehkä laajemminkin tunnettu siitä, että pidän yllä kukkien saattohoitolaa. Kertakaikkiaan rakastan erilaisia kasveja ja kukkia, mutta mitä ilmeisimmin tunne ei kuitenkaan ole molemminpuoleinen. Yritän kyllä parhaani ja luuhaan puutarhapalstoilla keräämässä informaatiota, jostain syystä käytännössä en useinkaan onnistu.

Tämä kesätyö on koetinkiveni. Meille saapui alkuviikosta upea Halls Popular 6,2m² kasvihuone, jonka perustuksia olemme aviomieheni ja muun perheen avustuksella kaivaneet. Prinsessana Ryytimaalla -blogi tulee seuraamaan siis meidän matkaamme kasvihuoneviljelijöinä, apuna kolme innokasta pikkupuutarhuria.

 

 

Kasvihuoneviljelijänä olen vielä täysin noviisi, mutta viime kesänä, juuri tälle tilalle muutettuamme menin ja kaivoin kasvimaan. Sellaisen avomaan. Istutin sipulia, kurkkua, kesäkurpitsaa ja perunoitakin, lopputuloksena oli toki muutama ihan oikea hieno peruna, mutta myös paljon itkua ja hammastenkiristystä. Huomasin nimittäin, ettei puutarhanhoito olekaan niin helppoa ja yksinkertaista, vaan siihen tarvitaan ihan oikeasti vähän tietotaitoakin.

Tapani lähestyä asioita on usein vähän höpsö ja uskonkin, että kaikella tapahtuneella on tarkoitus. Olen hyvin visuaalinen ja esteetikko, joten ihan perus kasvihuonekauraa ei ole tiedossa. Kasvitkin kai viihtyy paremmin kauniissa ympäristössä?

 

 

Katson harvemmin kokonaiskuvaa, vaan kiinnitän huomioni enemmänkin yksityiskohtiin. Siksipä jo ennen kasvihuoneen saapumista minulla oli jo valmiina suloinen ruukutuspöytä, sekä söpö tuoli sen kaveriksi. Siemenpusseja ole toki myös hankkinut, mutta viirinauha saattaisi olla kiva katossa.. Tässä siis esimerkki ajatuksenjuoksustani, sekä höpsöydestäni.

Aikalailla päivälleen olemme asuneet tässä nyt vuoden. Sen vuoden aikana on tullut opittua yhtä sun toista ja samalla maksettua niitä kuuluisia oppirahoja. Vuohenputki ja nokkonenkin valtaavat välillä alaa, mutta oikeastaan niissäkin on ihan kivat kukinnot. Hampaat irvessä en tule edelleenkään hoitamaan puutarhaani, enkä myöskään kasvihuonetta. Minulle saa ja pitääkin antaa vinkkejä ja olen niistä äärettömän kiitollinen.

Tervetuloa siis seuraamaan Prinsessana Ryytimaalla -blogia! Toivottavasti viihdyt!

- Elisa

 

 

ps. jos haluat lukea juttujani enemmänkin, tervetuloa seuraamaan la petite princesse -blogiani!