{image:text}

Pieni kasteluapuri

Olin viikonloppuna matkoilla, ja ennen matkaa olin vähän huolissani siitä miten taimet pärjäisivät kasvarissa ollessani poissa. Muu perhe oli viikonlopun mökillä, ja oli luvattu lämmintä ja aurinkoista. Lueskeltuani keskustelupalstoja ja facebook-ryhmien juttuja, huomasin että muillakin oli sama ongelma. Varmaan aika yleistä, varsinkin nyt kun mökkisesonki ja lämpimät kelit alkaa.

Olin viime viikon maanantaina käynyt hakemassa taimia Kokkolasta, enkä ollut ehtinyt istuttaa niitä ennen viikonloppua (kauhistus). Osa taimista on ruukuissa ja kasteluviritelmiä löytyy nyt meidän kasvarista muutamia erilaisia. Haluan vähän testailla mikä toimii, ja mikä ei. Viime kesänä kaikki yrtit olivat ruukuissa (liian pienissä sellaisissa), ja lämpimässä kasvihuoneessahan ne sitten kuivuivat kun en mukamas ehtinyt niitä jatkuvasti kastella. Noh, ostinpas sitten tuommoisia kasteluantureita jotka isketään muovipulloon kiinni ja multaan. Näitä käytin sitten läpi kesän kastelun lisäksi, niitä hetkiä varten kun en ollutkaan kastelemassa yrttejäni. Hyvin toimivat silloin, joten kaivoin ne esille ja otin taas käyttöön.

 

 

Oletko kuullut vanhan kansan konstista, että lasipullo täytetään vedellä ja isketään ylösalaisin ruukkuun? Tämä toimii samalla periaatteella, mutta keraaminen anturi "säännöstelee" veden, ja kastelee vain silloin kun siihen on tarvetta. Pelkällä pullolla vesi valuu nopeammin läpi, ja se voi pahimmassa tapauksessa kastella ruukun liian märäksi ja mädännyttää kasvit (nimimerkillä "kokemusta löytyy").

Pullon pohjaan tehdään pieni ilmareikä, se täytetään vedellä, anturi kastellaan ja laitetaan kiinni pulloon. Tähän käy siis kaikenkokoiset limsa- ja mehupullot, joissa on se "perus" suuaukko. Jos ruukku on syvä, voi anturin ja pullon väliin lisätä välikappaleen. Piece of cake!

 

Voi näitä suoraan kasvupenkkiinkin iskeä. Tomaatin tilapäiskastelu ennen kuin saan laitettua Blumatin tännekin.

Kasteluanturit saavat pysytellä näissä ruukuissa koko kesän. Ensimmäisessä kesäkurpitsa ja toisessa tomaatti. Puolentoista litran pullosta riittää vettä pitkäksikin aikaa.

Viiniköynnöksen ja minikurkun tilapäiskastelu, ennen kuin istutan heidät omille paikoilleen.

 

Muista kasteluvirityksistä kerron lisää myöhemmin. Käytössä on ruukkukastelijoiden rinnalla altakasteleva Maxitom-ruukku, kasvusäkkiin suunniteltu GrowPot ja myös Blumat-kastelujärjestelmä, joka on mielestäni aivan ehdoton. Ilman sitä itselläni ei pysyisi mikään hengissä...

 

Maxitom.

GrowPot.

Tomaatit viihtyvät GrowPotissa, ja kukkivat jo kivasti.

Blumat-automaattikastelujärjestelmä.

 

On se vaan ihanaa kun puissa vihertää ja aurinko paistaa. Toivotaan että kesästä tulisi lämmin ja pitkä, ja satoisa, tietenkin!

- Linda

 

HUOM!
Päivitetty 8.6.2016

Tuotevalikoima muuttuu, ja Akva Go -ruukkukastelijan korvaa Blumat-ruukkukastelija. Tämä on muuten sama tuote, mutta paketissa on kahden sijaan kolme kastelijaa, ja välikappaleet (joilla voi halutessaan pidentää kaulaa) on jätetty pois.


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja

 

  • Ruukkukastelija Blumat Easy muovipulloihin, 3 kpl Ruukkukastelija Blumat Easy muovipulloihin, 3 kpl

    Ruukkukastelija Blumat Easy muovipulloihin, 3 kpl

    11,50 €