{image:text}

Kohti valoa

Vuoden pimein päivä on ohitse, se vietettiin torstaina talvipäivänseisauksen aikana. Mitenkään jättiloikilla ei valoa kohti lähdetä, sillä uuden vuoden ensimmäisenä päivänä päivä on 10 minuuttia pidempi kuin nyt. Mitä pidemmälle talvipäivänseisauksesta mennään, sen nopeammin päivät pitenevät alkuvuoden aikana. Helmikuun alkaessa päivä on täällä Etelä-Suomessa jo 2 tuntia ja 9 minuuttia pidempi. Sen alkaa jo huomaamaan, sillä töihin lähtiessä tai sieltä kotiintullessa ehtii jo nähdä valon välähdyksen!

Vuoden pimeimmän päivän kunniaksi kävin laittamassa vähän kynttilöitä kasvihuoneelle. Nähtyään tunnelmallisen kasvihuoneen Jaakko ehdotti, että joisimme jouluglögit huoneella. No sehän on kyllä oikein hyvä ehdotus!


 
 

kasvihuone sisältä

Kasvihuone sai yllättävän paljon valoa pelkistä kynttilöistä ja tietysti Julianan omista kohdevaloista.

 

tunnelmallinen kasvihuone

Ulkona oli pimeää, mutta kamera löytää pidemmillä valotusajoilla aina valoa. Kasvihuone näytti aika kutsuvalta pimeyden keskellä. Huomasitko tikkaat? Ne eivät ole joulutonttuja varten, vaan tämä esteettinen elementti kiinnitettiin puuhun, jotta kuvan oikealla puolella olevasta rakennustyömaasta saataisiin kuvia!

 

AURINGONNOUSU LUPAA VALOA

Seuraava päivä alkoi todella lupaavasti. Aurinko nousi hiljalleen pilvettömälle taivaalle, aivan kuin luonto olisi halunnut allekirjoittaa, että nyt mennään kohti kevättä. Vannon, että hetken tuntui siltä, että aurinko jopa lämmittää pikkupakkasen keskellä!

 

kasvihuone veden äärellä

Sieltä se mollukka nousi ja alkoi värjätä kaikkea vähän punertavammaksi.

 

kasvihuone talvella

Kasvihuone sai huuruisten seinien päälle oranssinpunaista. Rakennustyömään keskellä kuvaaminen on yhtä taiteilua. Aina jossakin on tikkaita puissa tai vähintään hylättyjä lautakasoja ja muuta roinaa. Se on kai sellaista seuraavat pari vuotta raksan keskellä!

 

huurteinen kasvihuone sisältä

Kasvihuoneen sisällä oli iglumainen tunnelma lasien ollessa huurteessa.

 

sulka

Keneltä on tippunut sulka? Sekin värjäytyi kauniin punaiseksi.

 

On hiljalleen aika siirtyä joulun viettoon. Puutarhuripuolella se tarkoittaa ainakin sitä, että aion ottaa kupillisen höyryävää glögiä ja selailla läpi muutamia siemenluetteloita, jotka oli jo julkaistu nettiin. Periaatteessa en tarvitse mitään, mutta eihän se haittaa jos ihan vähän katsoo uutuuksia…?!

Rauhallista joulua ja iloisia puutarhahetkiä uudelle vuodelle!

-annika-


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja