{image:text}

Kevätmessut Helsingissä 6. – 9.4.2017

Viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa puutarhamessuilla, eli Helsingin Messukeskuksen kevätmessuilla. Suorastaan perhosia lenteli vatsassa, sillä odotin innolla uusia inspiraatioita ja mielenkiintoisia kasveja! Sain Jaakonkin mukaan ja etukäteen vähän mietin, että mitenköhän hänen viihtymisensä kanssa käy. Hän kyllä jaksaa aika hyvin olla mukana puutarhajutuissa, mutta eivät ne aivan hänen intohimonsa ole.

Ja herranen aika miten siellä olikin nähtävää! Oli kukkia, pensaita, hyötykasveja, puutarhakalusteita, kasvihuoneita… Myös huoleni Jaakon viihtymisestä oli aivan turha. Kevätmessuilla on puutarhamessujen lisäksi myös OmaMökki, OmaKoti, Sisusta! ja Luomu- & lähiruokamessut. Nämä toivat niin paljon vaihtelua messutarjontaan, että pystyin itse käydä katsomassa kaikenlaisia kasveja aivan rauhassa, kun taas Jaakko sai samaan aikaan keskittyä esimerkiksi aurinkopaneeleihin, moottorisahoihin ja muihin härpäkkäisiin.

Yhdessä kävimme tarkistamassa miltä mökkialue näyttää. Valmiita mökkejä oli esilleä todella monta ja kävimme haistelemassa niiden rakennusratkaisuja. Eniten ostoksia taisimme lopulta tehdä Luomu- ja lähiruokapuolelta. Mukaan lähti useita eri juustoja, muutamia hilloja ja vähän erikoisempia öljyjä. Pysähdyimme myös syömään herkulliset sämpylät. Tätä ruokapuolta odotan puutarhan jälkeen eniten, jotenkin tuo luomu ja lähiruoka vetoaa minuun todella hyvin. Tykkään siitä, että voin ostaa tuotteita suoraan tuottajalta ja hän voi itse kertoa minulle vähän tuotteiden käyttötarkoituksia tai antaa muuten hyviä vinkkejä.

 

Saunalautta ihastutti. Tällä voisi kurvailla leppeällä ilmalla merillä ja nauttia löylyjen lämmössä! Kuvalähde: Petri Mast/Messukeskus

 

Kevätmessut - lapuan kankurit -pyyhkeet

Sisustuspuolella kiinnostuin erityisesti Lapuan Kankureiden pyyhkeistä. Minulla on yhdet heidän käsipyyhkeensä ja materiaali on todella mainiota. Se ei jotenkin mene samalla tavalla nukkavieruksi, kuin frotee saattaa mennä. Jos heillä on tänä vuonna messuilla kivoja pyyhemalleja, kaksi kylpypyyhettä lähtee välittömästi saaristoon.

 

KASVIHUONEET

Kasvihuoneita kävimme ihailemassa Kivikankaan osastolla kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Erityisesti harmaa Juliana miellytti silmää. Juttelimme myyjien erilaisista rakenneratkaisuista ja perustuksista. Siitä pidänkin messuissa, että myyjien kanssa on niin helppo jutella heidän tuotteistaan. Ja kun kasvihuone on pystyssä siinä silmien edessä, voi asiantuntija suoraan näyttää miten jokin asia on ratkaistu tai kuinka vaikkapa kattoluukut aukeavat. Ovien avautumismekanismeihinkin on helppo tutustua paikan päällä.

 

kasvihuoneita edullisesti

Juliana kasvihuoneet kevätmessuilla

Kasvihuoneet esillä messuilla

Kasvihuonehaaveilijan unelmaosasto! (Kuvat viime vuoden messuilta)

 

Blogikylän kasvihuoneet kevätmessuilla

Pienet värikkäät kasvihuoneet messujen blogikylässä

Vuoden 2016 Kevätmessuilla ACD Piccolo -kasvihuoneet koristivat Blogikylää, jossa neljä eri bloggaajaa saivat sistustaa pienet ja pirteät tilaihmeet omalla tyylillään.

 

KIVIKANKAALTA 10 LIPPUPAKETTIA KEVÄTMESSUILLE

Kivikankaan facebook-sivuilla voit tavoitella lippuja kevätmessuille. Käy kommentoimassa postausta Kevätmessuista ja perustele minkä vuoksi sinun pitäisi saada lippupaketti messuille. Voittajat valitaan kommentoineiden joukosta!

Tänä vuonna Kivikankaalla on esillä neljä kasvihuonetta omalla osastollaan. Uutuutena esitellään ACD Action, 9,1 m², joka on tehty todellisen hyötyharrastajan toiveita silmällä pitäen. Juliana Premium on komeutta antrasiitinharmaalla rungolla ja turvalsasilla varustettuna. Messuilla se on 10,9 m² koossa. Halls Popular-mallista on esillä 6,2 nelilön koossa. Sen runko on musta, joten sanomattakin on selvää, että pidän siitä! Mutta musta ei ole ainoa väri, mistä pidän! Nimittäin vaalean sininen ACD Piccolo on aivan ihana karkkiväri! Piccolossa on kokoa 3,6m². Lisäksi messuilla on Piha ja Puistotien osastolla vielä Juliana Compact 6,6m² sekä Juliana Oasis 8,8m².

Käyn itse osastolla, vaikka kasvihuone onkin jo hommattuna. Myynnissä on kasvihuonetarvikkeita ja messutarjouksiakin on tulossa. Ne täytyy aina myös tsekata!

Enää kuukausi ja messut ovat jo täällä! Jännä nähdä mitä kaikkea mielenkiintoista sieltä tällä kertaa löytyy!

-Annika


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja