{image:text}

Kasvihuoneen pystytys

Kasvihuoneen perustusten tekeminen viivästyi muun muassa kylmien kelien vuoksi. Lopulta oli pakko todeta, että jos haluasimme saada huoneen valmiiksi ennen kesälomia, niin pystytykseen tarvittaisiin ammattiapua. Kivikankaan kautta voi kysyä asennusapua ja soitinkin molemmille kavereille.

 

Toukokuussa kun soittaa kasvihuoneen pystytysapua, niin ihan heti seuraavalle päivälle aikaa ei saa, mutta Puutarha-Agentti Mikael kertoi pääsevänsä aloittamaan pystytyksen helatorstaina. Tämä passasi minulle paremmin kuin hyvin. Olin pitkän viikonlopun reissussa kavereiden kanssa Madridissa ja kun tulisin takaisin, minulla olisi kasvihuone! Jaakko oli kotona ottamassa Mikaelin vastaan. Olimme tuskin päässeet koneesta ulos, kun ensimmäinen viesti jo lähti Suomeen. Tiesin, että keskiviikkona hommia ei vielä aloitettaisi, mutta tohkeilla piti silti. Illalla Mikael toi saareen asennustarvikkeet ja seuraavana päivänä alkoi sitten pystytys. Matkan päältä tuli laitettua useampikin viesti kotiin, että kuinka etenee ja voisinko saada kuvia näytille! Matkakaverini saivatkin kuulla kasvihuoneen pystytyksestä seikkaperäistä selostusta, riippumatta siitä kiinnostiko se ihan sillä tasolla. No, keväisessä Madridissa kasvijutut tuntuivat sopivan tunnelmaan kuin hauki rantaan.

 

TASAINEN KASAUSALUSTA

Jaakko oli tehnyt peräkärrystä ja levyistä tasaisen alustan. Pressun avulla pienet ruuvit ja muut nippelit pysyivät hyvin tallessa. Alusta helpotti tekemistä todella paljon. Mikaelkin totesi, että tämä oli todella hyvä ja nopeutti töitä!

 

kasvihuoneen kasaus

Työpöydän äärellä

 

KEHIKKO NOUSEE NOPEASTI

Olin aina kuvitellut, että kehikon kasaaminen olisi työlästä ja kestäisi pitkään. Asia on kuulemma juuri päinvastoin. Kun kehikko on paikallaan, alkaa työ edetä hitaammin.

 

juliana kasvihuoneen pystytys

Simsalabim! Yhtäkkiä kehikko oli paikallaan!

 

kasvihuoneen pystyttäminen

Ja vielä harja kohdilleen, niin kehikko on tukevampi.

 

kasvihuoneen pystytyspalvelu

Viimeisenä paikalleen laitettiin kattotuolit.

 

kasvihuoneen asentaja - asennuspalvelu

Mikael itte keikkumassa tikapuilla.

 

TIIVISTENAUHA

Meillä kasvihuone tulee tuuliselle paikalle, joten halusin jo etukäteen varautua mahdollisimman hyvin erilaisiin myrskytuuliin. Kivikangas suositteli tiivistenauhan käyttämistä silikonin sijaan. Tämä helpottaa myös lasien vaihtoa myöhemmin, jos sellaiseen operaatioon täytyy lähteä. On mukava tietää, että kasvihuoneessa on asiat mietitty pahimpienkin tuulien varalle, sillä syksyllä saamme taatusti kaakosta/etelästä tulevaa myrskyä tai kovaa tuulta, joka puhaltaa suoraan kasvihuoneeseen.

 

kasvihuoneen tiivistenauha

Hommaa helpottaa, jos kelan ripustaa johonkin, missä se voi pyöriä vapaasti. Tämäkin ammattilaisen idea kannattaa laittaa mieleen omaan kasvihuoneen asennukseen!

 

IHANAT OVET

Tykästyin Juliana Premiumissa muun muassa sen oviin. Tykkään siitä, että ovi aukeaa kuten tavallinen ovi. Se on osoittautunut käytössäkin todella hyväksi ratkaisuksi.

 

kasvihuoneen ovien aennus

Tässä nikkaroidaan ovea paikalleen.

 

kasvihuoneen ovi tuuletusluukulla

Ovi on kaksiosainen. Huonetta voi tuulettaa siis vain yläosastaan, mikä on kätevää. Ovet liitetään lukoilla yhteen.

 

VALMISTA!

Olin aivan pistoksissa, kun lentokone laskeutui kentälle. Jaakko kysyi, haluaisinko odottaa kentällä pari, ehkä kolme tuntia, että hän pääsisi hakemaan. No en todellakaan aikonut odottaa yhtään mitään! Halusin äkkiä kotiin katsomaan kasvihuonetta.

Ja siellä se oli, täydellisen kauniina… Mustat karmit sopivat todella hyvin saaristomaisemaan ja 13 neliön sisätila tuntui avaralta. Ihan vielä en päässyt viemään kasveja sisään, sillä kasvihuoneesta puuttui tosiaan sorapohja. Tämä on tietenkin aivan nurinkurinen rakentamisen järjestys, mutta emme saaneet kaikkea soraa ajoissa saareen lauttakuljetuksen hankaluuden vuoksi ja kasvihuoneen asennuspäivä oli jo sovittu. Tiedossa oli siis lapiohommia. Sen jälkeen laitamme myös eristyksen Finfoamista kasvihuoneen pohjaan sekä kiveyksen niihin kohtiin, joihin ei tule kasvuallasta. Vielä on siis muutama juttu hoidettavana ennen kuin päästään täysin nauttimaan kasvusta kasvihuoneessa!

 

kasvihuoneen rakentaminen

Lopputulosta ihailemassa. Olin niin innoissani, etten muistanut kuvaavani heijastavaa lasia… Pääsin siis itsekin kuvaan, hellou vaan!

 

harmaarunkoinen lasikasvihuone juliana premium

Seuraavana viikonloppuna kuljetettiin 9 tonnia soraa saareen. Lapiohommat odottivat!

 

-annika-


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja