{image:text}

Kasvihuoneen ovet

Huomaan syksyn edetessä palaavani katsomaan kesäisiä kasvihuonekuvia ja pinterestissä selailen vihreiden puutarhojen runsautta. Ne ovat kuin lupaus tulevasta puutarhakaudesta ja tuovat valoa marraskuun mutavellimaan ja pimeyden keskelle. Valokuvia selatessa päätin omistaa kokonaisen kirjoituksen kasvihuoneeni oville, sillä pidän niistä valtavasti. Kasvihuoneessani ei ole liukuovet, vaan ovet aukeavat kuin mitkä tahansa ovet saranoiden varassa. Nämä ovet antavat myös paljon mahdollisuuksia tuulettamisen suhteen.

 

 

kasvihuoneen ovet

Pariovet kasvihuoneessa helpottavat isompien tavaroiden ja ruukkujen liikuttelua.

 

kasvihuoneen tuuletus

Jos haluaa lisätä vain hieman tuuletusta, voi avata vain toisen kasvihuoneen oven yläosista. Tässä kohtaa mieleeni tulee aina tallit, joissa hevoset kurkistavat yläluukuista. Saaressa sieltä saattaisi kurkistaa vain peura…

 

kasvihuoneen ovi lukituksella

Ovet irtoavat toisistaan nopealla lukitusmekanismilla.

 

kasvihuone saranaovilla

Avattuna ovi solahtaa yläosastaan kiinni näihin kiinnitystappeihin. Ovi on pysynyt hyvin paikoillaan kovemmassakin puhurissa.

 

PARIOVILLA AVARUUTTA

Jos pystyttäisin kasvihuoneeni terassille, panostaisin ilman muuta isoihin oviin. Parioven avaaminen avartaa kasvihuonetta ja sen käyttö seurustelutilana paranee entisestään. Tila jatkuu saumattomasti ulkopuolelle, jossa voisi vaikkapa häärätä grillin kanssa ja sitten tulla takaisin pöydän ääreen kasvihuoneelle. I like it!

 

kasvihuone pariovilla

Kasvihuoneen pariovi aukeaa tehotuuletusta tai illanistujaisia varten.

 

lukittava kasvihuone

Kasvihuoneen oven saa myös lukkoon… Tämä jättää mahdolliset tomaattivarkaat nuolemaan näppejään!

 

Kasvihuoneen ovi on tärkeä osa huoneen toimivuutta. Sille kannatta luoda ajatus ja toinenkin, jotta kasvihuonetta on myöhemmin mukava käyttää. Ainakin valinta liuku- ja saranaovien osalta kannattaa miettiä, samoin se haluaako oven kasvihuoneen päätyyn vai pitkälle sivulle. Minun kasvihuoneeni on sijoitettu niin, että pitkä sivu on etelään päin, joten aurinkoisena kesäpäivänä se todella kerää lämpöä. Oven palastelu erilaisiin tuuletusasetihin on tullut tarpeeseen!

-annika-


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja