{image:text}

Kasvihuone talviteloille

Pakkasen puolella on ollut jo monta aamua, ja kasvihuone pitäisi laittaa talviteloille. Pahoinvointi on sen verran hellittänyt, että viime viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja suuntasin lapiolla, kottikärryillä ja painepesurilla aseistettuna kohti kasvaria. Olihan minulla taustatukena tuo vaaleanpunainen 2-vuotias, mutta hän osoittautui enemmän ongelmaksi kuin apuriksi, pyöri nimittäin sen verran jaloissa. Keräsin jopa tomaatteja talteen (wuhuu), ja niitä onkin syöty lihamurekkeen täytteenä ja popsittu muuten vain (tai siis, ne jotka tomaateista tykkää ovat niitä popsineet).

Kasvariahan ei tosiaan ole hoidettu koko kesänä, ja siltä se näyttääkin. Taimet ovat kasvaneet joka suuntaan, mullan peittää puoliksi mädäntyneet kurkut, tavaraa on joka puolella, seinätkin ovat ihan vihreän mönjän peitossa... Ihanaa.

 Noh, ei muuta kuin tavarat pihalle, tukinarut poikki ja sitten repimään kasveja irti. Viidakkoveitsen olisin tarvinnut, mutta onnistui se homma ihan normi puukollakin (ja aluksi saksilla, kun olin liian laiska hakeakseni puukon).
Kun rehut oli saatu pois, oli Blumatin vuoro. Anturit maasta, kasteluletkut irti, korkki auki ja vedet pois anturin sisältä, ja anturit säilöön. Vesisäiliöön oli tippunut aika paljon lehtiä ja roskia. En nyt jaksanut puhdistaa sitä, se jääköön ensi kevääseen. Nyt kun ei enää tarvinnut varoa kastelujärjestelmää, aloin lapioimaan enemmän tai vähemmän mädäntyneitä kurkkuja kottikärryihin. Voin sanoa että niitä oli paljon! Oikein hävetti, että niin paljon on mennyt hukkaan...
 

 


Ruohosipuli ja viiniköynnös saivat tietenkin jäädä. Lisäksi jätin viininsuolaheinät, koska luin että ne ovat monivuotisia, vaikka täälläpäin viljellään yksivuotisena. Katsotaan nousevatko ne ensi keväänä.
Vielä tiilien ja lattian lakaisu, ja lopuksi pesu painepesurilla. Ensin kastelin, sitten pesin seinät sisältä Bio-Clean pesuaineella, ja lopuksi huuhtelu. Voilá, putipuhdas kasvari valmiina ensi kevääseen.

 


Löysin siivotessa pari pussillista lasijousia, ja kiinnitin niitäkin sinne tänne, tulevien syystuulien varalle.

Meillä kasvihuone saa nyt toimia säilytystilana ensi kevääseen.

 

- Linda


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja

 

  • Kasvihuoneen desinfiointi ja pesuaine, 1 litra, Juliana

    Kasvihuoneen desinfiointi ja pesuaine, 1 litra, Juliana

    17,90 €

  • Lasijouset 15 kpl Lasijouset 15 kpl

    Lasijouset 15 kpl

    7,90 €