{image:text}

Kasvihuone muuntautuu ruokapaikaksi

Meidän asuntomme on aikaa pikkuruinen ja se ei vedä kovin montaa ruokailuvierasta. Niinpä siivosimme kasvihuoneen ruokailumoodiin, kun vierailijoita oli tulssa. Päivä oli harmaa, mutta ei onneksi sateinen. Kasvihuoneella pääsee myös lähemmäs merta ruokailemaan.

 

Sovittelimme kasvihuoneelle kahtakin ulkopöytää, joista toinen osoittautui aavistuksen leveäksi. Etupihalta nappasimme edellisen omistajan meille jättämän puisen pöydän. Se on ollut selkeästi monta vuotta ulkosäilytyksessä (perinne, jota olemme jatkaneet), joten pöydän pintaa pystyi kuvailemaan vähintään rustiikkiseksi. Koon puolesta se oli kuitenkin täydellinen! Penkit mahtuivat molemmille sivuille ja ruukutuspöytä toimisi tarjoilupöytänä. Lämmittimen asetin 20 asteeseen, joten kasvihuoneella olisi mukava istuskella. Haimme vielä sisältä tyynyjä pehmikkeeksi ja nappasin kukkia koristeeksi. Kasvihuone oli valmis vieraita varten!

 

Kasvihuoneen laatoitus

Syksyn tulo näkyy jo kasvihuoneella. Siivoinlin lehdet pois harjalla.

 

Kasvihuone oleskelutilana

Kasvihuone muuntautui hienosti ruikailupaikaksi!

 

Ruokailu kasvihuoneessa

Mansikat ja sitruunapuun siirsin kasvihuoneen ulkopuolelle ruokailun ajaksi. Ulkona oli sen verran lämmin, että ne kestivät hyvin.

 

SIPSEJÄ OMASTA MAASTA

Kasvimaalta löytyy vielä sen verran juureksia, että pystyin tekemään uunikasvikset oman maan antimista. Samoin paprikat ja lempeät chilit löysivät tiensä kasvihuoneelta salaattiin. Ensimmäistä kertaa koitin myös sipsien tekemistä omista perunoista. Ja voi pojat, miten hyviä niistä tuli! Tein vain yhden pellillisen ja sipsit katosivat alta aikayksikön. Erityisen hyviä olivat chilillä maustetut sipsit.

Testaa itsekin! Ensin potut leikattiin juustohöylällä tai veitsellä ohuen ohuiksi siivuiksi. Siivut laitettiin uuninpellille, niin etteivät ne koskettaneet toisiaan. Sivelin pullasudilla rypsiöljyä molemmin puolin lastuja. Päälle suolaa ja osaan maustepurkista chili-explosion maustetta. Sitten uuniin grillivastuksella 225 asteeseen. Siivujen paksuudesta riippuen uunissa pidon aika voi olla pidempi tai lyhyempi. Ehkä noin 10 minuuttia. Käänsin siivut kerran ympäri. Ne olisivat voineet olla vielä hetken pidempäänkin uunissa, mutta olivat herkkua näinkin!

 

Itsetehdyt sipsit

Siniset Blue Kongo-perunat toivat sipseihin vaihtelua!

 

Kasvihuoneen sisustus

Ruukutuspöytä toimi hienosti tarjoilupöytänä!

 

Kasvihuone sisältä

Meillä oli lohta, uunikasviksia, salaattia ja peria erilaista kastiketta. Erittäin hyvää!

 

Kasvihuone toimi loistavasti ruokailumoodissa, joten tämä käyttötarkoitus tulee taatusti toistumaan!

 

-annika-


 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja