Pidä rakkaasi pinnalla - Kelluntavarusteet

Tämä asia nousi taas ajankohtaiseksi, kun Seppo Leväniemi tuli myymäläämme ostamaan uutta kelluntapukua ja paukkuliivejä. Samalla hän kertoi uskomattoman selviytymistarinan siitä, miten oli joutunut veden varaan, menettänyt tajuntansa ja ajelehtinut myrskyävässä vedessä kilometrejä saareen, jonne hän lopulta pääsi läheiseen mökkiin lämmittelemään. Seppo löydettiin noin vuorokausi kalastusreissun alkamisen jälkeen.

Mikä hänet pelasti? Miehen omien sanojen mukaan kelluntapuku.

”Ilman sitä minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia selviytyä. Toivon tarinani muistuttavan kaikille vesillä liikkujille puvun tärkeydestä. Vaikka tuntuisi ettei mitään ei voi sattua, on kaikki aina mahdollista.” - Seppo Leväniemi

 Saamme aina välillä kuulla asiakkailtamme surullisista hukkumistapaturmista - joku on menettänyt miehensä, isänsä, sisaruksena, joku koiransa, joku lapsena. Äitinä ja vaimona tämä tuo minulle aina tunteet pintaan. Olen koko elämäni liikkunut vedessä – uimahalleissa, järvillä ja merellä - uiden tai veneellä, ja olen aina ollut sitä mieltä että veden voimaa on kunnioitettava. Vaikka vesillä olo useimmiten on rentouttavaa, voi se sekunnissa muuttua painajaiseksi ellei ole oikein varustautunut. Pelastusliivi tai kelluntapuku on aika halpa henkivakuutus, ja onneksi saamme kuulla myös näitä selviytymistarinoita, joissa on onnellinen loppu.Haluan muutaman asian sanoa, jotka koen tärkeäksi ja joilla voi ehkäistä hukkumistapaturmia:

 • Opettakaa lapsenne pienestä asti uimaan, koska siitä se kaikki lähtee. Uimakoulu ei paljoa maksa, ja vaikka lapset käyvätkin välillä koulusta uimassa, niin se ei ole sama asia, kuin että muksut oikeasti oppivat uimaan ja käyttämään kroppaansa vedessä niin että kelluvat kunnolla ja pääsevät vaivattomasti liikkumaan. Jokaisella paikkakunnalla varmasti järjestetään uimakouluja, kesäuimakouluja tai Vesiralli-kursseja.
 • Kun olet hankkimassa pelastusliiviä, huomaa että pelastusliivi ja kelluntaliivi ei ole sama asia. Kelluntaliivi nimensä mukaan auttaa ihmistä kellumaan vedessä, muttei käännä ihmistä tiettyyn asentoon. Kelluntaliivi sopii siis ihmiselle, jolla hyvä uimataito. Pelastusliivi taas kääntävät ihmisen selälleen, joten uimataitoa ei vaadita, ja ihminen kelluu oikeassa asennossa vaikka olisi tajuton. Mielestäni varsinkin lapsella pitäisi aina olla pelastusliivi, vaikka lapsi osaisikin uida hyvin. Jos lapsi vahingossa esim. tippuu veneen kyydistä, hän voi lyödä päänsä, hörpätä vettä tai menettää suuntavaistonsa ja joutua paniikkiin. Silloin eivät hyvätkään uimataidot riitä.
 • Nainen - jos sinulla on jääräpäinen mies joka liikkuu paljon vesillä tai jäällä, ja joka ei raaski ostaa itselleen kunnon kelluntavarusteita, hanki ne hänelle.
 • Kun liikut jäällä, ota AINA jäänaskalit mukaan.
 • Älä ole uhkarohkea.

 


Pitäkää rakkaanne pinnalla.

- Linda


PS. Sepon selviytymistarinan voit lukea Iltalehden sivuilta: https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100622419251_uu.shtml

 

 

 • Paukkuliivi Shoresafe Black, Regatta Paukkuliivi Shoresafe Black, Regatta

  Paukkuliivi Shoresafe Black, Regatta

  99,00 €

 • Kelluntahaalari Coastline 953, Regatta Kelluntahaalari Coastline 953, Regatta

  Kelluntahaalari Coastline 953, Regatta

  275,00 €

 • Kelluntahaalari Active 911, Regatta Kelluntahaalari Active 911, Regatta

  Kelluntahaalari Active 911, Regatta

  369,00 €

 • Kelluntatakki Horizon Coral 860, Regatta Kelluntatakki Horizon Coral 860, Regatta

  Kelluntatakki Horizon Coral 860, Regatta

  229,00 €

 • Pelastusliivi Soft Orange, Regatta Pelastusliivi Soft Orange, Regatta

  Pelastusliivi Soft Orange, Regatta

  54,90 €