Ahti

Puukko Ahti Kaato

tuotekoodi: 9699
Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Saatavana

Ahti leuku metsästykseen, kalastukseen ja retkeilyyn.


Hinta: 93,90 9390
Määrä: kpl

AHTI KAATO

Leuku 120 mm vanadium-hiiliterästerällä ja vaalealla visakoivukahvalla.

MITAT
Kokonaispituus ilman tuppea 245 mm
Terän pituus 120 mm

 

 

ahti

TIETOA AHTI-PUUKOISTA
Kauhavalaiset puukkomestarit Reino ja Janne Kamppila valmistavat Ahti-puukot käsityönä. Kamppiloilla on puukkojen valmistuksesta kymmenien vuosien kokemus, mikä näkyy puukkojen loppuun harkitussa muotoilussa ja erittäin hienona viimeistelytyönä.

 

TERÄ
Mustakylkisten terien raaka-aineena käytetään vanadium-hiiliterässeosta. Vanadium parantaa puukko-teräksen ominaisuuksia tekemällä terästä sitkeämmän ja vahvemman. Korkean 0,80% hiilipitoisuuden ansiosta terän karkaisukovuus on 59 HRC, joten ne myös pysyvät pitkään terävinä.


Terän tiedot: HRC 59
CO-83, Mn-0.57, VO-20, Cr-0.60
Teroitettu vuolemista varten.


KAHVA
Ahti-puukon kahvan materiaalina käytetään suomalaiselle puukolle perinteistä visakoivua. Se on kestävää ja erittäin kaunista, ja lisäksi visakoivukahvasta saa pitävän otteen. Ahti-puukkojen kahvat on käsitelty pellavaöljyseoksella. Visakoivun kauniit loimukuviot tulevat hyvin näkyviin ja tekee joka puukosta uniikin. Lisäksi aine suojaa kahvaa kosteudelta ja likaantumiselta.


TUPPI
Ahti-puukkojen tuppi on ommeltu vahvasta kahvan sävyisestä härännahasta, joka on koristeltu komeilla kuvioinneilla. Tupen sisässä on turvallinen umpilesta, joka estää terän tunkeutumisen märän tupen läpi.


HOITO-OHJE
Kuivaa ja puhdista puukko käytön jälkeen. Öljy, esimerkiksi ruokaöljy suojaa hyvin hiiliterästä ruosteelta. Teroita puukkoa säännöllisesti, täysin tylsynyt puukko on aina hankalampi saada teräväksi. Puukahvainen
puukko ei sovellu astianpesukoneeseen.


LAHJAPAKKAUS
Saat halutessasi puukon pakattuna ikkunalliseen lahjarasiaan. Puulastu pitää rasiassa puukon paikallaan ja toimii samalla pehmikkeenä. Lahjapakkaus lisätään puukon hintaan. 

 

Lue Ahti-puukkojen valmistuksesta.


 

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.