Luokkirysä 7,5 m

tuotekoodi: RYSA75

Saatavana

Matalaan rantaveteen viritettävä rysä mm. hauen, mateen ja lahnan pyyntiin.
 

Tilaa vievä paketti, toimituslisä +5,00. Tuotteen kuljetusmitta ylittää Postin ja Matkahuollon rajat pakettitoimituksille, joten toimitetaan ainoastaan kotiinkuljetuksella.

Voit kysyä luokkirysiä myös jälleenmyyjiltämme

Hinta: 79,00 7900
Määrä: kpl

Solmuväli: 18 mm Pyyntikorkeus: 65 cm Aitaverkko: Pituus 5 m. Vanteet: 4 kpl Ø 55-45 cm Nielut: 2 kpl Kalastus: Viritä rysä keväällä matalaan rantaveteen kahden seipään väliin haukea lahnaa ym. pyytämään. Soveltuu myös mateen pyyntiin talvella.

Kuvassa 8,5 m luokkirysä.

Koko kasaan taitettuna: n. 124 x 70 cm


KALASTUS LUOKKIRYSÄLLÄ
Hyviä paikkoja luokki-/rantarysille ovat vanhassa ruovikossa olevat aukot, sulamispurojen suut, kivien ja ruohotuppaiden laitamat jne. Pienet luokkirysät pyytävät parhaiten humuksen värjäämissä järvissä ja lammissa. Kirkasvetisillä järvillä ja merellä saattavat parhaat pyyntipaikat löytyä rehevistä lahdenperukoista. Rysäpyynti alkaa keväällä heti rantojen vapauduttua jäistä, silloin tulevat hauet kudulle mataliin lahtiin ensimmäisinä. Parhaita haukipaikkoja ovat iltapäiväauringon puolella olevat matalat, osittain kasvillisuuden peittämät lahdet. Hauen jälkeen pyydyksiin ovat pyrkimässä särki, ahven, säynävä ja lahna. Särjet ja ahvenet nousevat kutemaan virtapaikkoihin sekä matalille karikoille. Lahnat kutevat yleensä matalissa, mutapohjaisissa lahdissa. Vaikka kala säilyy rysässä viileän veden aikaan hyväkuntoisena useita päiviä, kannattaa se kokea riittävän usein. Varsinkin kutuaikana yhteen rysään voi kalaa pakkautua ällistyttävän paljon. Jos rysä käydään kokemassa kahlaamalla maalta päin, voidaan se virittää aitaverkko selälle päin, mutta venekäytössä on kätevintä pitää perä selälle päin. Veneestä koettaessa perä nostetaan kokonaan veneeseen ja kalat lasketaan astiaan, jossa on hieman vettä.

 

Arvostele tämä tuote

20.04.2020 - Antti

Pari viikkoa ollut pyynnissä ja haukea tulee kovasti. Helppo virittää ja koku onnistuu yksistään

26.04.2019 - Tarmo

Hyvä tuote keväiseen lahnan pyyntiin

06.04.2018 - Juke

Asentaminen on yllättävän helppoa myös yksinkin, vaikken ole tälläisiä ennen edes käyttänyt. Ehkä jonkinmoisena miinuksena sanottakoon kun monesti kalat ovat jääneet päästään ohjuriaitaan kiinni, eivätkä siis ole uineet ollenkaan sen mukaan, olisiko apuna tieämpisilmäinen aita vai onko vain vääränkokoista kalaa. Mutta tänävuonna olisi tarkoitus tälläisellä sekä muutamilla muilla Pietarin pyydyksillä aloittaa yhden pienemmän vesistön puhdistus särkikalasta, jolloin näkee toimivuuden kunnolla.