Luokkirysä 8,5 m

tuotekoodi: RYSA85

Saatavana

Avara rysä kaikenlaisen kalan pyyntiin.

Tutustu myös muihin mataliin rysiin: alle 1,5m rysät
 


Tilaa vievä paketti, toimituslisä +5,00. Tuotteen kuljetusmitta ylittää Postin ja Matkahuollon rajat pakettitoimituksille, joten toimitetaan ainoastaan kotiinkuljetuksella.

Voit kysyä luokkirysiä myös jälleenmyyjiltämme

 

Hinta: 129,00 12900
Määrä: kpl

Avara rysä kaikenlaisen kalan pyyntiin. Luokkirysä 8,5 m  on hyvä vaihtoehto valittaessa vaivatonta ja tehokasta välinettä  kevät- ja talvikalastukseen. Rysään sopii jatkoaita 10 m x 0,9 m (tuote: a1009).

 

  • Solmuväli: 18 mm
  • Pyyntikorkeus: 90 cm
  • Aitaverkko: Pituus 5 m.
  • Vanteet: 5 kpl Ø 65 -55 cm
  • Nielut: 2 kpl
  • Koko kasaan taitettuna: n. 160 x 93 cm


KALASTUS LUOKKIRYSÄLLÄ
Hyviä paikkoja luokki-/rantarysille ovat vanhassa ruovikossa olevat aukot, sulamispurojen suut, kivien ja ruohotuppaiden laitamat jne. Pienet luokkirysät pyytävät parhaiten humuksen värjäämissä järvissä ja lammissa. Kirkasvetisillä järvillä ja merellä saattavat parhaat pyyntipaikat löytyä rehevistä lahdenperukoista. Rysäpyynti alkaa keväällä heti rantojen vapauduttua jäistä, silloin tulevat hauet kudulle mataliin lahtiin ensimmäisinä. Parhaita haukipaikkoja ovat iltapäiväauringon puolella olevat matalat, osittain kasvillisuuden peittämät lahdet. Hauen jälkeen pyydyksiin ovat pyrkimässä särki, ahven, säynävä ja lahna. Särjet ja ahvenet nousevat kutemaan virtapaikkoihin sekä matalille karikoille. Lahnat kutevat yleensä matalissa, mutapohjaisissa lahdissa. Vaikka kala säilyy rysässä viileän veden aikaan hyväkuntoisena useita päiviä, kannattaa se kokea riittävän usein. Varsinkin kutuaikana yhteen rysään voi kalaa pakkautua ällistyttävän paljon. Jos rysä käydään kokemassa kahlaamalla maalta päin, voidaan se virittää aitaverkko selälle päin, mutta venekäytössä on kätevintä pitää perä selälle päin. Veneestä koettaessa perä nostetaan kokonaan veneeseen ja kalat lasketaan astiaan, jossa on hieman vettä.


 

Arvostele tämä tuote

21.02.2021 - ode

Olisi varmasti erinomainen rysä, jos paikalla ei olisi pikkukalaa. Omilla pyyntipaikoillani on ongelma, että pikkukalat, varsinkin ahvenet, tunkeutuvat sekä aitaverkon että itse rysän silmiin ja tarttuvat siihen. Rysän joutuu siksi nostamaan joka päivä kokonaan ylös ja irrottamaan kalat. Huomattavasti pienempi silmäkoko auttaisi varmaan.