Teroitin säädettävä veitsille ja saksille

tuotekoodi: SV4806

Saatavana

Käsikäyttöinen veitsenteroitin eri tyyppisten veitsien ja saksien teroittamiseen.
Teroituskulma säädettävissä 14-24° /puoli. Oma teroituslovi saksille.
Huom. pakkauksessa vain englanninkielinen ohje kuvilla.

Katso kaikki teroittimet tästä
Hinta: 19,50 1950
Määrä: kpl
Suoran terän teroitus:
1. Aseta käytettävä teroituskulma päällä olevasta kiekosta painamalla kevyesti ja kiertämällä. Jos veitsen oikea teroituskulma ei ole tiedossa (valmistaja), käytä veitsenteroittimen kyljessä tai pakkauksessa olevia astelukuja.
2. Aseta teroitin tasaiselle alustalle ja aseta terä oikeaan teroituskoloon.
3. Veitsen terä suorassa ja alas painettuna, kallista kärkeä hieman alaspain ja vedä terä läpi teroituslovesta. Käytä tasaista vetoa ja vedä kevyesti painaen koko matkalta. Mikäli terä kaartuu kärkeä kohti, mukaile vedon aikana niin että terä teroittuu koko pituudeltaan.
4. Toista veto tyvestä kärkeen (ei koskaan edestakaisin), noin 8-10 kertaa kunnes terävä. Vetojen määrä riippuu terän tylsyydestä.
COARSE = varsinainen teroitus
FINE = viimeistely

Saksien teroitus: 
1. Aseta teroitin tasaiselle alustalle.
2. Aseta saksen terät saksien teroitusaukkoon (SCISSORS) terää vastaavaan keraamiseen pintaan ja työnnä saksia eteenpäin ja sen jälkeen samalla sulkemalla saksia, vedä pois aukosta.

Yleisimmät teroituskulmat:
Filetti 16°
Aasialaistyyppiset keittiöveitset 16°
Euro/amerikkalaostyyppiset keittiöveitset 20°
Taskuveitset 20°
Cleaver (lihakirves) 24°
Metsästysveitsi/puukko 22°
 

 

Arvostele tämä tuote

12.06.2020 - Lennart

Todella kätevä vehje! Teroittaa kaikki kodin puukot ja veitset, saksia en ole vielä teroittanut, sekin täytyy tehdä. Ruokaa on huomattavasti mukavampi tehdä kun veitset on huippukunnossa. Teroitinta on helppo käyttää ja pisteet myös siitä, että tuotteen kyljessä on ohjeet eri puukoille/veitsille, ei siis tarvitse ulkoa yrittää muistaa mitä teroituskulmaa käytetään millekin veitselle. Olen jo suositellut ja hehkuttanut tätä lähipiirilleni :D