Vapakalastus

Vapakalastus

Jokainen kalastaja taitaa haaveilla kaksintaistelusta suuren kalan kanssa, jossa vapa taipuu miltei kaksin kerroin ja lopuksi väsytetty kala saadaan vedettyä veneeseen tai rantaan. Kivikankaan laadukkailla tuotteilla tällainen kaksintaistelu on mahdollista voittaa.  

Kivikankaan valikoimaan kuuluvat kestävät tuotteet vapakalastukseen. Meiltä saat kaikki vapakalastukseen tarvittavat tuotteet, myös tunnetuilta merkeiltä, kuten Daiwa, Abu Garcia, Berkley, Mikado, Ruthless Fishing ja Savage Gear.  

Vapakalastukseen oikeat välineet Kivikankaalta 

Koukkukalastus, viehekalastus, uistinkalastus tai urheilukalastus – nämä kaikki ovat vapakalastuksen muotoja. Vapakalastuksen yksi tärkeimmistä välineistä on tietenkin kalastusvapa. Kalastusvavan valintaan vaikuttaa millaista kalastusta haluat harrastaa. Heittokalastuksessa käytetään heittovapoja, kun taas laiturilta onkimiseen käy perinteinen onkivapa.  

Tärkeimpiä hankintoja vapakalastukseen ovat vapa, siima, kela sekä vieheet ja uistimet. Lisäksi vapakalastuksessa voi käyttää jigejä ja syöttitahnoja. Vavan ja siiman tulee olla kestäviä, jotta ne kestävät kalan väsytystaistelua, eivätkä katkea heti. Kivikankaan valikoimasta löydät avokelavavat, vetouisteluvavat ja hyrräkelavavat sekä mm. monofiilisiimat, perukesiimat, kuitusiimat ja Fluorocarbon-siimat. Valitse laadukas siima, joka muodostaa kelatessa mahdollisimman vähän kitkaa. 

Kaipaatko apua tuotteiden valinnassa?   

Vapakalastus on monipuolinen harrastus, jossa voit nauttia kalastuksesta ja luonnosta eri tavoin. Tarkista aina paikalliset kalastusrajoitukset, kuten kalalajikohtaiset pyyntimitat ja saaliin rajoitukset

Tuotteita löytyi: kpl

Järjestys: