Rantarysä 12,5 m

tuotekoodi: RYSA125

Saatavana

Rantarysä viritetään pyyntiin neljällä seipäällä tai ankkurilla noin 90 cm veteen haukea, lahnaa ym. pyytämään.

Tilaa vievä paketti, toimituslisä +7,00. Tuotteen kuljetusmitta ylittää Postin ja Matkahuollon rajat pakettitoimituksille, joten toimitetaan ainoastaan kotiinkuljetuksella.

Voit kysyä rysiä myös jälleenmyyjiltämme

Hinta: 159,00 15900
Määrä: kpl

Kalastus: Rantarysä viritetään pyyntiin neljällä seipäällä tai ankkurilla noin 90 cm veteen haukea, lahnaa ym. pyytämään. Luokki on suorakaiteen muotoinen 90 x 120 cm. Painava luokki pitää suuliinan auki ja tiukasti pohjaa vasten. Rysään sopii jatkoaita 10 m x 0,9 m (tuote: a1009).

  • Solmuväli: 30 mm
  • Verkkokangas: solmullinen nylon 210D/15
  • Pyyntikorkeus: 90 cm
  • Aitaverkko: Pituus 9 m, sivuaidat 3 m
  • Kalapesä: Pituus 3,5 m
  • Vanteet 6 kpl Ø 60 cm
  • Nielut: 2 kpl
  • Koko kasaan taitettuna: n. 126 x 93 cm

Rantarysä-video

KALASTUS RANTARYSÄLLÄ
Hyviä paikkoja luokki-/rantarysille ovat vanhassa ruovikossa olevat aukot, sulamispurojen suut, kivien ja ruohotuppaiden laitamat jne. Pienet luokkirysät pyytävät parhaiten humuksen värjäämissä järvissä ja lammissa. Kirkasvetisillä järvillä ja merellä saattavat parhaat pyyntipaikat löytyä rehevistä lahdenperukoista. Rysäpyynti alkaa keväällä heti rantojen vapauduttua jäistä, silloin tulevat hauet kudulle mataliin lahtiin ensimmäisinä. Parhaita haukipaikkoja ovat iltapäiväauringon puolella olevat matalat, osittain kasvillisuuden peittämät lahdet. Hauen jälkeen pyydyksiin ovat pyrkimässä särki, ahven, säynävä ja lahna. Särjet ja ahvenet nousevat kutemaan virtapaikkoihin sekä matalille karikoille. Lahnat kutevat yleensä matalissa, mutapohjaisissa lahdissa. Vaikka kala säilyy rysässä viileän veden aikaan hyväkuntoisena useita päiviä, kannattaa se kokea riittävän usein. Varsinkin kutuaikana yhteen rysään voi kalaa pakkautua ällistyttävän paljon. Jos rysä käydään kokemassa kahlaamalla maalta päin, voidaan se virittää aitaverkko selälle päin, mutta venekäytössä on kätevintä pitää perä selälle päin. Veneestä koettaessa perä nostetaan kokonaan veneeseen ja kalat lasketaan astiaan, jossa on hieman vettä.

 

Arvostele tämä tuote

15.11.2016 - Ami

Olen pyytänyt sisävesillä matalarantaisilla järvillä yllättävän hyvillä saalistuloksilla, mutta pääasiassa vain haukeja.