Ahti

Pitkäsiimalaatikko, pituus 130 m, koukkuja 50 kpl

tuotekoodi: pi130
Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Saatavana

Selkäsiimana palmikoitu uppoava 1.5 mm polyesteri. Tapsien pituus 60 cm, koukkujen koko 11 (= 1/0).
Koko valikoima: Pitkäsiimat ja selkäsiimat
Hinta: 79,00 7900
Määrä: kpl

Uudistunut, upeasti muotoiltu pitkäsiimalaatikko! Selkäsiiman pituus 130 m, koukut 50 kpl, tapsipituus n. 60 cm.  Tapsit on kiinnitetty uriin, näin koukut jäävät riippumaan vapaasti omaan kaukaloonsa. Siiman syöttäminen onnistuu kätevästi jo rannassa, laatikko tukevasti polvien päällä.

Infoa:

  • laatikko haapapuuta, mitat 42x30 cm, syvyys 70 mm, ritiläpohja.
  • selkäsiima palmikoitu polyesteri (uppoava), väri musta, halkaisija 1.5 mm ja vetolujuus n. 45 kg.
  • tapsilanka kierretty nailon 210d/18 kyllästetty, väri musta, halkaisija 1.0 mm ja vetolujuus n. 22 kg.
  • koukku Sea Kirby niklattu kirkas, sivuväärä, lenkillinen, koko 11 = 1/0, pituus 30 mm, ø 1.2 mm, taivutuslujuus n. 7 kg.PITKÄSIIMAKALASTUS

Syötiksi voidaan käyttää matoja, pieniä täkykaloja tai esim. silakan pyrstöpuolikkaita. Mato on hyvä syötti ahvenelle ja lahnalle. Kalasyötillä saadaan myös petokaloja, kuten haukea, kuhaa ja taimenta. Käyttämällä vuoronperään molempia syöttejä, saadaan selville niiden paremmuus kyseisessä paikassa. Mateen siimapyynnin huippuhetki koittaa heti jäidenlähdön jälkeen.
Varmimmin saaliin saa, kun laskee 4 - 10 m:n syvyyteen kuoreilla syötetyn siiman. Pitkäsiimaa ei ole pakko laskea veteen kokonaan, sillä selkäsiiman voi katkaista ja nostovaiheessa jälleen solmia kiinni katkaisukohtaan.
Syötit, ainakin madot kannattaa laittaa koukkuihin jo rannassa. Siiman päähään kiinnitetään ankkuri ja merkkipoiju. Laskun edetessä selkäsiimaan voidaan kiinnittää kohoja, jos ei haluta siiman painuvan pohjaan. Jos siima menee vesillä pahasti sekaisin, katkaistaan siima ja jatketaan selvästä kohdasta. Sekaantunut osa selvitetään vasta rannassa ja liitetään siiman päähän. Pitkäsiiman kokeminen tarjoaa jännitystä kaikille veneessä oleville, kun kalan potkut tuntee ja näkee jo kaukaa. Ison kalan hallinta vaatii taitoa, kun sen ryntäilyä pitää myötäillä käden kautta kulkevalla selkäsiimalla.

 
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.