Pietarinverkko

Kalaverkko 50mm 3,0m lanka 0,25 pituus 60m, Pietarin kaksoispaula

tuotekoodi: V5030252
Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Saatavana

Kalaverkko voimakkaille ja isoille kaloille pyytävällä kaksoispauloituksella.
Kalalaji: hauki, kirjolohi, (iso ahven, kampela, made).

Verkon liinan väri: siniharmaa


Hinta: 88,00 8800
Määrä: kpl
Kpl Hinta Yhteensä  
2 83,60 € 167,20 € Osta
3 81,40 € 244,20 € Osta
5 79,20 € 396,00 € Osta

Tiedostot

Koneellisesti pauloitettu kalaverkko, jossa apupaulat on kiinnitetty varsinaisiin pauloihin läpi ommellen.

  • yläpaulana perinteinen korkkipaula ja apupaula
  • kierteetön virkattu alapaula ja apupaula
  • pehmeä verkkoliina kaksoissolmulla
  • tikkauskohdat erittäin lujia
  • verkko on heti laskuvalmiina lukkopuikkarilla
  • vahvat päätypaulat, jotka ovat verkon kalastuskorkeutta matalammat ja näin estävät verkkoa repeytymästä kalastustilanteessa
  • vahvat lenkit verkon päissä puikkaria ja toisiinsa sitomista varten
  • Kivikangas-tarkastusmerkki

Vinkkinä verkon laskuun:

Uuden tai kuivan verkon hitaan uppoamisen aiheuttaa yleensä paulojen kudoksissa oleva ylimääräinen ilma, joka ei tahdo poistua vedessäkään. Verkon laskun yhteydessä uppoamista voi nopeuttaa heiluttamalla paulanippuja vedessä edestakaisin muutamalla nopealla vedolla.

Sotkeentumaton Kalaverkko

Kaksoispaulaverkossa apupaula on tikattu kiinni tietyin välein varsinaisiin pauloihin, jolloin liinan silmät pääsevät liikkumaan tikkauksien välissä, mikä tekee verkosta herkän.
Mitä herkempi verkko sen kalastavampi se on, sillä löysälle jäävä verkonliina ikään kuin koukkaa kalan.
Kaksoispaulaverkko on helppo käsiteltävä kovassakin tuulessa ja raskaassa kalalastissa, koska apupaula antaa pauloille lisää tukevuutta ja se tekee lisäksi verkosta helposti oikenevan, lähes sotkeentumattoman.
Hyvä paulojen vetolujuus on tärkeää kun kalastetaan syvältä, kovassa tuulessa tai käytetään verkonvetokonetta.

 

PIETARIVERKON VALINTA KALALAJEITTAIN

Mitä ohuempi lanka, sitä paremmat saalit, mutta lyhyempi verkon käyttöikä. Siianpyynnissäkään ei ole aina järkevää käyttää ohutlankaisia 0,12 tai 0,15 mm vahvuisia verkkoja. Tärkeimmät kriteerit siika- ja kuhaverkon langanvahvuudeksi asettavat paikalliset olosuhteet ja kalaston koostumus.
Hauki- ja taimenpitoisilla vesillä kannattaa kyseisille verkoille valita langan vahvuudeksi jopa 0,20 mm, kierretty monofil 0,12x3 tai IronSilk-monikuituliina. Voimakkaille kaloille kuten hauelle ja taimenelle on hyvä valita langanvahvuudeksi  vähintään 0,20 mm monofiili tai kierrettylankainen verkko.

 

Vetolujuudet

Verkonliinan joutuessa kovaan vetoon, katkeaa lanka herkimmin solmusta. Kivikankaan laadukkaissa Pietarin-liinoissa on solmun kestävyyttä parannettu ISO9002:9004 standardin mukaisella kuumennuskäsittelyllä, jolloin solmun jyrkistä mutkista saadaan jännitys pois ja samalla solmut kiristetään luistamattomaksi.
Kierretyn monofiililangan vetolujuus on suurempi, kuin yksittäisten lankojen vetolujuuden summa. Lankojen kiertäminen toisiinsa lisää vetolujuutta. Yleensä iso kala ei ole vain yhdessä verkonsilmässä kiinni, vaan kalan paino jakaantuu verkossa laajemmalle alalle.  Siksi myös ohutlankaisilla verkoilla voidaan saada moninkertaisesti isompia kaloja kuin  yhden langan vetolujuus edellyttää.

lanka vetolujuus n.
0,12 mm 0,8 kg
0,14 mm 1,0 kg
0,15 mm 1,2 kg
0,17 mm  1,6 kg
0,20 mm 2,0 kg
110D/2 1,5 kg
210D/2 2,6 kg
0,25 mm 3,0 kg
IronSilk 0,16 mm 4,0 kg
0,30 mm 4,0 kg
210d/6 7,2 kg
0,12x3 3,0 kg
0,15x3 4,0 kg
0,20x6 14,0 kg

 

Verkkojen värit

Osassa Pietarinverkkoja voit valita kuudesta eri liinanväristä. Perusväri on sinertävänharmaa, joka on myös paras väri useimpaan suomalaiseen vesistöön. Kirkkaassa vedessä auringon paisteella se kiiltää vähiten ja on näkymättömin. Hieman sinertävänharmaata vaaleampi savunharmaa liina on saatavissa 0,14 mm monofiililangalla.
IronSilk-monikuituliinat ovat väriltään vihreitä.
Punainen väri soveltuu hyvin tummiin humuspitoisiin vesiin. Myös kalan irrottaminen käy helpommin hämärässä kirkkaanpunaisesta verkosta.
Vaalean harmaa väri on suosittu varsinkin lounaisrannikolla. Mikäli haluat itse värjätä liinasi, niin silloin vaalea on paras pohjavärinä.
Kierretty nailon 210d/2 liina on musta.
Talvella jään alla on melko valottomat olosuhteet, joten verkon värillä ei juurikaan ole vaikutusta kalastavuuteen. Eniten verkon värillä on merkitystä kalastavuuteen pyydettäessä valoisaan aikaan kirkkaissa vesissä ja läheltä pintaa.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.