Isorysä 5,0 m / 26 mm

tuotekoodi: RYSA526
Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Saatavana

Kalapesä 26 mm ja suuliina 30 mm. Kalastuskorkeus 5 m.
Hinta: 2790,00 279000
Määrä: kpl

Kalapesä 26 mm ja suuliina 30 mm. Kalastuskorkeus 5 m.

Isorysän potkut ja aitaverkot valmistetaan helppokäyttöisestä pe-havaksesta. Pe-havasta ei tarvitse kyllästää sekä kalojen silmiin tarttuminen on vähäisempää. Kalapesä ja suuliina on tehty 210d/24 vahvuisesta kulutuksenkestävästä nailonista.

Kuhan pyyntiin valmistetussa Isorysässä kalapesä on pohjaa vasten. Näin tehtyä rysää ei tule käyttää kivikkoisilla pohjilla, johon tulee suurta aallokkoa. Vaarana on kalapesän hankautuminen kiviä vasten.


Lisävalintana jatkoaita 5,0 m korkeisiin rysiin (RA50): solmuväli: 50 mm, korkeus: 5,0 m, pituus: 45 m, lanka: oranssi pe 1,4 mm

 

ISORYSÄN PYYNTIINVIRITYS

Ensikertalaisen kannattaa virittää rysä harjoitusmielessä kuivalle maalle, jotta voi rauhassa hahmotella potkujen asennot ja nielujen oikeat viritykset. Rysä kiristetään tiukasti suoraksi kahden ankkurin tai seipään väliin, jonka jälkeen ankkuroidaan potkut oikeisiin kulmiin. Aitaverkko ei saa mennä potkujen sisäpuolelle, ettei se ohjaisi ulos siellä harhailevia kaloja. Ankkureiden määrä ja paino riippuvat pyyntipaikasta. Pehmeäpohjaisessa ja suojaisassa lahdessa rysän ankkurointiin riittävät pelkät seipäät. Suurilla järven selillä ja merellä on virtauksia ja aallokkoa, jolloin tulee käyttää riittävän suuria ankkureita ja lisäpainoja, joilla varmistetaan rysän pysyminen oikeassa muodossa. Rysälle tultaessa, kannattaa pyydystä lähestyä aitaverkon puolelta ja pelotella mahdollisesti potkuissa uivat kalat peremmälle.

 

KALASTUS ISORYSÄLLÄ TALVELLA

Talvipyyntiä varten potkullinen rysä voidaan asettaa pyyntiin jo syksyllä. Rysän potkut ja aitaverkko annetaan jäätyä jäähän kiinni. Vanteet painotetaan niin, etteivät ne ota jäähän kiinni. Rysän korkeus on oltava veden syvyyttä suurempi, koska potkut ja aitaverkko kiinni jäädyttyään nousevat jään mukana. Jäiden tultua voidaan rysä virittää pyyntiin jään alle uittonarulla. Talvella rysä koetaan tekemällä suuliinan kohdalle avanto ja vetämällä kalapesä siitä jäälle. Rysän päätyyn kiinnitetään naru, jolla pyydys vedetään takaisin kokemisen jälkeen jään alle. Avannot kannattaa työn vähentämiseksi suojata styroksilla ja lumella. Rysien mukana saat selkeät ankkurointiohjeet. Talvella kalat säilyvät rysässä pitkään hengissä. Riittää kun se tyhjennetään kerran viikossa. Isorysien tavanomaisia saaliskaloja ovat hauki, made, ahven, lahna ja muut särkikalat sekä kuha ja siika.


Video: Isorysää kokemassa 
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.