Hiiliteräspannu Mineral B Element De Buyer 28cm

tuotekoodi: DB561028

Saatavana

Hiiliteräksinen tukeva paistinpannu De Buyerilta. Tämän jälkeen et muita pannuja kelpuuta. Leveys 28cm (paistopohja 20cm), pituus kahvan kanssa 50cm, korkeus 4cm.
Erinomainen pannu lihan ja kalan ruskistamiseen, pannu kuumenee pinnaltaan hyvin, eikä jäähdy helpolla. Hiiliteräksen paksuus 2-3mm.
katso kaikki De Buyer-ruoanlaittotuotteet
Hinta: 59,90 5990
Määrä: kpl

Tiedostot

Mineral B on De Buyerin myydyin malli. Sen juuret ovat perinteisessä hiiliteräspannussa, mutta sillä erolla, että pannussa on pinnassa ohut kerros luonnollista mehiläisvahaa, joka suojaa pannua ruosteelta ja helpottaa käyttöönottoa. Pannu on hyvin lujatekoinen ja lämmönkestävä, rungon paksuus on 2-3 mm. Pannu sopii kaikille lämmönlähteille, myös induktiolle ja avotulelle.

De Buyer hiiliteräspannut on valmistettu samassa tehtaassa Ranskassa vuodesta 1830. Hiiliteräspannu on perinteinen ranskalainen paistinpannu, joka kestää kovan lämpötilan, sen reuna on korkea ja pyöristetty, jolloin ruuan ravistelu on helpompaa ja ruoka pysyy pannussa. Kädensija on tehty valuraudasta ja suunniteltu niin, että tarvittaessa se tukee hyvin käsivartta pannua liikuteltaessa. Kädensija ei lämpene normaalissa kotikäytössä, mutta käytettäessä pidempään se voi lämmitä ja silloin on hyvä käyttää pannulappua tai kahvasuojaa.

Rasvapolttokäsittely: ennen ensimmäistä käyttöä

Pese pannu kuumalla vedellä ja kuivaa se. Levitä pannun pintaan ruokaöljyä tai silavaa noin 1 mm ja lämmitä pannua keskikovalla lämmöllä kunnes öljy/rasva alkaa muodostaa pintaa. Anna rasvan jäähtyä pannussa ja kuivaa sen jälkeen yli jäänyt rasva pois talouspaperilla. Mitä enemmän pannua käyttää sitä paremmaksi se tulee. Pannun väri muuttuu käytössä tummemmaksi, mitä kauemmin sitä käyttää ja samalla pannun pinta muuttuu non-stickimmäksi. Jos pannuun kaikesta huolimatta tulee säilyksessä ruostepilkkuja, ne voi yksinkertaisesti hioa pois teräsvillalla ja sen jälkeen öljytä pannun. 

Käyttö:

Käytä paistinpannussa aina rasvaa tai öljyä. Kun pannu on kuuma lisää ruoka ja paista. Laske lämpötilaa paistamisen aikana.

Hoito:

  1. Jotta paistinpannu pitäisi paisto- ominaisuutensa, tulee se aina käytön jälkeen pestä kuumalla vedellä ilman tiskiainetta ja kuivata heti talouspaperilla. Jos pannun pesee vahingossa tiskiaineella, pitää se öljytä kohdan 3 mukaan.
  2. Pannu on hyvä puhdistaa aina välillä perusteellisemmin lämmittämällä siinä karkeaa suolaa kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia. Sen jälkeen pannu kuivataan talouspaperilla. Suola ”neutralisoi” pannun ja poistaa hajut
  3. Öljyä pannu ruokaöljyllä ja anna sen kuivaa.

Huomioitava:

  • Älä jätä pannua koskaan likoamaan veteen pitkäksi aikaa. Kiinni palaneen ruuan saa parhaiten pois puhdistamalla teräsvillalla tai hiomapaperilla ja pienellä tipalla tiskiainetta. Puhdistuksen jälkeen öljyä pannu. Älä pese pannua astianpesukoneessa.
  • Happamien aineiden kuten tomaatin, valkoviinin, sitruunan paistaminen saattaa jättää vaaleita pilkkuja paistinpannun pinnalle. Pilkut ovat vain kosmeettisia ja häviävät itsestään, kun käyttöä jatketaan.
  • Jos suuren pannun lämmittää liian nopeasti kuumaksi esim. induktiolla, voi pannun pohja vääntyä sisäänpäin. Siksi on tärkeää lämmittää pannu tasaisesti kuumaksi. Tarvittaessa pannun pohjan voi lyödä takaisin tasaiseksi vasaralla.
  • Hiiliteräs on pehmeä metalli, jonka takia paistinpannun pinnassa voi olla pieniä naarmuja. Nämä eivät vaikuta pannun käyttöominaisuuksiin, eivätkä edes näy pinnassa käyttöönoton jälkeen.
Arvostele tämä tuote

07.12.2021 - Linski

En halua altistaa itseäni tai perhettäni, varsinkaan lapsiani teflonpannujen kemikaaleille ja samalla rasittaa se, että pinnoitettu pannu (laadukaskin) menee nopeasti huonoksi ja täytyy vaihtaa uuteen. Aloin googlettamaan ja löysin hiiliteräspannut. Niistä ei irtoa mitään kemikaaleja ja ovat käytännössä ikuisia, eli uusia pannuja ei tarvitse enää hankkia! Minulla on muutama eri kokoinen pannu, joista tämän hankin kotiin ja mökille. Tämä on hyvä peruskoko, jolla tekee lähes kaikki ruoat. Tomaattikastikettahan tässä ei voi tehdä, sillä happo pilaa rasvapoltetun pinnnan. Tämä on opittu kantapään kautta. Sinänsä tämä ei ole ongelma, koska rasvapolton voi tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Itse olen huomannut, että on helponta tehdä rasvapoltto kaasuliedellä. Mutta olen tehnyt sen myös uunissa, grillissä ja ihan tavallisella liedelläkin. Pinnasta tulee todellakin tarttumaton. Miksei jokaisessa keittiössä käytetä hiiliteräspannuja? Loppuisi turha paistinpannujen kuluttaminen.