Ahti

Puukko Ahti Kaato

produktkod: 9699
Inga recensioner | Recensera / 5

Finns i lager

Ståtlig Leuku-kniv, bladlängd 120 mm.


Pris: 85,90 8590
Mängd: st

AHTI KAATO

Ståtlig Leuku-kniv, bladlängd 120 mm.

MÅTT
Knivens totallängd (utan slida) 245 mm
Bladets längd 120 mm

 

ahti


INFORMATION OM AHTI-KNIVARNA
Reino och Janne Kamppila, knivmakarna från Kauhava, tillverkar Ahti-knivarna för hand. De har båda tiotals år av erfarenhet, vilket syns i den genomtänkta designen och i det verkligt vackra slutresultatet.
 

BLAD 
Som råmaterial för de mörka bladen används Vanadium-kolstålblandning. Vanadium gör bladen starkare  och segare. Tack vare den höga kolhalten på 0,80% är härdningsgraden 59 HRC vilket gör att bladet hålls vasst länge.

Bladets egenskaper: HRC 59
CO-83, Mn-0.57, VO-20, Cr-0.60

SKAFT 
Skaftet på Ahti-knivarna är av masurbjörk. Masurbjörk är ett hållbart, vackert och greppvänligt material. Skaftet är behandlat med linoljeblandning, villket inte täcker träets vackra yta utan tar fram den flammande ådringen, vilket gör varje kniv unik. Dessutom skyddar oljan skaftet från fukt och smuts.

KNIVSLIDA
Knivslidan är sydd av starkt oxläder och dekorerad med ornament. För extra säkerhet finns i slidan en förstärkning som hindrar bladet att tränga sig genom om lädret ifall det vore vått.

PRESENTLÅDA 
Som tillval kan du få kniven färdigt inslagen i en presentlåda med fönster. Inne i lådan finns träflisor, som håller kniven på plats och som samtindigt fungerar som dämpande material. Presentlådan ingår inte priset.


 

Recensera

Det finns inga recensioner för den här produkten än