Jaakontaika tiiviste 1L

tuotekoodi: JAAK0029

Saatavana

Jaakontaika - lannoitetiiviste hyöty- ja koristekasveille.
Hinta: 19,90 1990
Määrä: kpl

Komeampaa kukintaa, vehreämpiä viherkasveja, mehukkaampia marjoja ja hedelmiä, maukkaampia vihanneksia ja muhkeampia juureksia – Jaakontaika saa niin koriste- kuin hyötykasvit kukoistamaan tuoden esille niiden parhaat puolet. Yhteyttäminen on kaikkien vihreiden kasvien kasvun edellytys. Jaakontaika on myrkytön ja torjunta-aineeton kasvutehoste, joka edistää kasvua tehostamalla yhteyttämistä.

Jaakontaika ja Carbon Kick ovat suomalaisia innovaatioita. Puutarha-alan ammattilaiset ovat jo pitkään luottaneet Carbon Kick -tuotteiden voimaan.

Jaakontaika tehostaa kasvin yhteyttämistä vaikuttamalla valohengitykseen. Kun kasvi yhteyttää, se sitoo ilmasta hiilidioksidia sokeriksi ja tärkkelykseksi. Kasveissa tapahtuu myös valohengitystä. Se sitoo happea ja tuhlaa runsaasti energiaa, mikä hidastaa kasvua. Jaakontaika estää valohengitystä. Näin kasvi voi hyödyntää saamansa energian paremmin ja kasvu lisääntyy. Jaakontaika ei vaikuta kasvin luonnolliseen toimintamekanismiin, vaan sen energiatalouteen. Jaakontaikaa käytettäessä suurempi osa kasvin vangitsemasta valoenergiasta varastoituu tärkkelykseksi ja sokeriksi – ainesosiksi, jotka näkyvät kukintana ja maistuvat satona.
 

Jaakontaika sisältää triakontanolia ja etanolia, butanolia, ureaa, ureafosfaattia, rautakelaattia, aminohappoja sekä pintajännitystä alentavaa ainetta ja vettä. Jaakontaiasta ei ole kasveille haittaa. Hiililisäys on alkoholimuodossa, aminohapot suojaavat kasvia alkoholimyrkytykseltä ja tavalliset kasviravinteet tasapainottavat kasvin hiili-typpi-suhdetta. Jaakontaian tarkka koostumus on huolellisen tutkimustyön tulos ja sen vaikutusmekanismia on tutkittu mm. Yhdysvalloissa ja Helsingin yliopistossa.

 

Tiivisteen käyttö
Jaakotaika-tiiviste on laimennettava ennen käyttöä sumutinpulloon tai puutarharuiskuun. Laimennussuhde: 1 osa tiivistettä + 4 osaa vettä. Sumuta liuoksella kasvin lehdet kosteiksi ja toista käsittely noin viikon välein. Käsittely on aina tehtävä valoisana aikana, koska Jaakontaika® toimii vain kasvien yhteyttäessä.

 

Erityistä huomioitavaa
Hyvin hennot tai ohutlehtiset kasvit saattavat vioittua ensimmäisessä käsittelyssä, mutta sietävät yleensä normaalia laimeampaa liuosta. Tee tarvittaessa koekäsittely laimennetulla seoksella (1 osa valmista Jaakontaikaa + 1 osa vettä). Kurttulehtiruusuille Jaakontaikaa on annosteltava varoen, jotta lehden poimuihin ei jää suuria pisaroita.


Säilytys
Jaakontaika on kasveille myrkytöntä eikä jätä kasveihin myrkyllisiä jäämiä. Sellaisenaan nautittuna Jaakontaika on haitallista. Säilytä pulloa lasten ulottumattomissa, tiiviisti suljettuna, mieluiten viileässä ja valolta suojattuna.

Käyttöturvallisuustiedote (pdf)

Lisätietoa, videoita ja käyttökokemuksia löydät täältä.

 
Arvostele tämä tuote

02.02.2019 - Harrastaja

Olin hieman skeptinen kun tätä kokeilumielessä ostin viime vuonna. Ostin myös carbon kick boosteria, ja olen käyttänyt näitä yhdessä. Kyllä ne vaan toimii, ei ole turhaan kehuttuja. Lähinnä tomaatin- ja kurkuntaimia sumuttelin. Tänä vuonna saavat kaikki taimet saman käsittelyn.